Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Kontakt / Mulțumim Europa! 600 000 = tot mai aproape de motivul de a sărbătorii împreună Centenarul

600 000 = tot mai aproape de motivul de a sărbătorii împreună Centenarul

Încet, dar se adună cele 1 000 000 de semnături din partea acelor minorități autohtone din Uniunea Europeană care doresc extinderea drepturilor pentru minorități la nivelul existent în Europa occidentală și pentru țările fostului bloc sovietic. Prin această extindere vor dispărea discrepanțele privind drepturile minorităților din toată Europa Unită, sfârșindu-se eternele controverse legate de respectarea sau nerespectarea drepturilor acestora, existând un standard european de care fiecare țară va trebui să țină cont.

Minority SafePack – one million signatures for diversity in Europe este cea mai mare acțiune civică din istoria UE, la adunarea semnăturilor punându-și umărul aproape toate minoritățile din Europa.

Fiecare țară are un anumit barem pe care ar trebui să îl atingă, însă nereușita matematică nu influențează automat rezultatul final, deoarece la numărătoare contează doar cifra de plus 1 000 000, însă semnăturile trebuie să provină din cel puțin 7 state membre, din cele 28.

În România se așterne o liniște grea asupra acestei inițiative cetățenești europene, pentru a le îngreuna românilor posibilitatea de a-și manifesta empatia față de maghiarii din România. Abia dacă se știe că există o astfel de inițiativă. 


Initiativa este de fapt o invitație adresată Comisiei Europene de a propune legislații pe probleme în care 

UE are competența de a legifera. O inițiativă cetățenească trebuie să fie susținută de cel puțin un milion de cetățeni ai UE, provenind din cel puțin 7 state membre din cele 28. Din fiecare din aceste 7 state membre este nevoie de cel puțin 1 000 000 de semnături.

Adunarea semnăturilor se face on line, dar și prin forma tradițională (semnături pe liste), prima variantă fiind publică: oricine poate să vadă cum stau țările europene la acest capitol.

Conform site-ului Minority Safe Pack http://www.minority-safepack.eu/main/index, la varianta on line de adunarea semnăturilor, maghiarii din Transilvania sunt fruntași, realizându-și baremul, urmând Ungaria,  Letonia (33%), Spania (31%), Danemarca (28%) Austria (20%) Slovacia (33%), Germania (7%).Olanda (6%) și Italia (5%).

Organizatori/Membrii comitetului cetățenilor: Reprezentant: Hans Heinrich HANSEN - hans.heinrich.hansen minority-safepack.eu; Supleant: Hunor KELEMEN - kelemen.hunor minority-safepack.eu; Alți membri: Jannewietske Annie DE VRIES, Anke SPOORENDONK, Alois DURNWALDER, Karl-Heinz LAMBERTZ, Valentin INZKO.

Pentru cei care au fost privați până acum de această posibilitate, de a demonstra prin fapte empatia față de minoritățile autohtone din Uniunea Europeană, o pot face acum aici: 

http://www.minority-safepack.eu/main/index, apăsând RO pentru limba română.
Sus