Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Kontakt / Mădălina Muntean: Am căzut examenul în fața Europei, nu avem prieteni în Europa, nu avem nici vecinii prieteni

Mădălina Muntean: Am căzut examenul în fața Europei, nu avem prieteni în Europa, nu avem nici vecinii prieteni

Am intrat în anul centenarului în haos. Concluzia, coaliția aflată la putere e incapabilă să guverneze această țară. Acesta este numai începutul. Insă acești politicieni avizi de putere au un dar grotesc distragerea atenției prostimii electorale de la adevăratele pericole pentru țară. 

Faptul ca România nu are o clasă politică decentă, cinstită, competentă, rațională își are rădăcini în trecut încă de la forțarea abdicării Domnitorului Alexandru Ioan Cuza de către "monstruoasa coaliție" formată din parlamentarii României.

Nimic nu-mi provoacă mai multă silă decât afișarea minciunii, ingratitudinii, ipocriziei, fundamentalismului sub mantia patriotismului.

Patriotismul nu reprezintă doar valori morale precum cinstea, decența, raționalul, iubirea față de patrie dar și cunoașterea istoriei și culturii acestei țări. Nu poți fi patriot aruncând inepții preluate din talk-showuri sau din presă fără a te informa corect și complet. 

Sub nici o formă patriotismul nu inseamnă ură față de alte naționalități, față de alți oameni indiferent de etnie, rasă, naționalitate. Imi e greu sa accept că sentimentul de ură față de alte popoare e valoare morală a acesui popor. Un patriot intotdeauna va ști să poarte un dialog civilizat cu oricine.

Găsesc afișarea patriotismnului indecentă. Este o stare de spirit care trebuie transpusă în fapte vrednice care nu se afișează. 

     


Daca arborezi un steag, porți un tricolor și cânți un cântec despre țară nu neaparat ești patriot. Am văzut anul trecut, de pildă, arborarea tricolorului, intonarea imnului național în timp ce eroii romani din al doilea razboi mondial căzuți în Rusia au fost reinhumați în cutii de carton lipite cu scotch tricolor. 

Oare acei patrioți n-au gasit lemn pentru sicrie, din pădurile României pentru eroii României? 

Dezgustător.

Nu vă mirați ca țara este în asemenea hal, că nu avem clasă politică, că economia e la pamânt, cultura, educația și sănătate la fel, că am căzut examenul în fața Europei, că nu avem prieteni în Europa, că nu avem nici vecinii prieteni. Avem conducatorii pe care-i merităm datorită ipocriziei, fățărniciei, egoismului și indolentei noastre. Suntem bolnavi de acea meningită morală, de acel ego suprem care nu acceptă critica nimănui.

Noi nu avem vocația unui mare popor pentru că nu avem o cultură pe masură, pentru că valorile noastre morale nu sunt pe masură, pentru că promovam în top toți incompetenții, toate pilele în timp ce elitele iau drumul străinătății. Incet dar sigur vom deveni o populație, nimic mai mult. 

Pentru felul în care a ajuns țara asta nu e nimic de sărbătorit. Poate la 100 de ani ne desteptăm, altfel nu ne va mai rămâne decat să cerem Domnului Mântuirea. Mai marii noștri s-au invrednicit de asta în timp ce ei traiesc in huzur sau vor cere azil în țări exotice.

De asta o ducem așa de bine cu toții, că e plină țara de patrioți?
Sus