Duminică, 25 August 2019
Duminică, 25 August 2019


Kontakt / Budapesta cu ochii pe Corbii Albi

Budapesta cu ochii pe Corbii Albi

Eforturile și rezultatele redacției www.corbiialbi.ro încep să preocupe și presa mare din Ungaria. După dispariția vestitului Népszabadság, în Ungaria cel mai mare cotidian a devenit Magyar Nemzet, cu un tiraj impetuos. Acesta, iată, publică un articol serios despre Biblioteca Româno-Maghiară Corbii Albi, autorul luându-și osteneala chiar să citească zecile de recenzii scrise de colaboratorii noștri, poposind lung la articolul colegului nostru Cristian Sandache din Iași (Despre Rubedeniile/Rokonok) lui Móricz Zsigmond. 

Autorul articolului, Rostás Szabolcs scoate în evidență noutatea absolută a acestei inițiative, găsind ideea trimiterii cărților prin poștă – ca și cadouri speciale – una mai mult ca originală. Faptul că recenziile sosesc mai ales din orașele din Muntenia, Oltenia, Dobrogea și Moldova, spune multe despre dimensiunile acestei inițiative a Bibliotecii Româno-Maghiară Corbii Albi – scrie autorul articolului.


Fotografia din articol nu este aleasă la nimereală, ci arată că cel care a conceput acest articol a încercat să mai introducă în text o traducere, probabil din recenzia colegului Horea Nistea (Omul de aur/Az arany ember – despre bucuria pură și mulțumirea supremă), însă lipsa locului de pe pagina respectivă nu-i mai permitea acest lucru.

După reportajul realizat de Kossuth Rádió (Radio Budapesta), acest articol este al doilea care atrage pe scară largă atenția societății din Ungariei asupra existenței și mai ales realizările acestei inițiative.
Sus