Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Kontakt / Eduard Budur: Voi, maghiarii, puteți fi un plus deosebit pentru România

Eduard Budur: Voi, maghiarii, puteți fi un plus deosebit pentru România

Simt nevoia să multumesc Corbilor Albi pentru aceste articole scrise de maghiari. E nevoie de cât mai multe articole in românește care sa explice modul de a fi, de a gândi al maghiarilor.

Am avut șansa să stau, student fiind la Cluj acum 20 de ani, în camera, în Hașdeu cu șase maghiari. Între ei în ungurește vorbeau, cu mine în română. O experiență de vreo două luni care mi-a prins bine. Sunt român, îmi iubesc tara, nu aș spune nimic rău de ea doar că e la modă... dar sunt sigur că, trecând peste o istorie idioată, mie, românului, și ție, maghiarului, nu ne-a fost dat degeaba să trăim alături. 

Sunt convins că am ce învăța de la voi și nici voi nu ați rămâne dezamăgiți dacă ne-ați cunoaște cu adevărat și nu doar prin ispititoare clișeizare. 


Voi, maghiarii, puteți fi un plus deosebit prntru România, dacă veti începe să vorbiți măcar pe sfert cu noi, pe cât o faceti cu alții. Avem istorii turmentate, ne e mai simplu să ne urăm pentru lucruri trecute. Nu ar trebui să le uităm desigur, dar nici nu ar trebui sa ne judecăm după ele. 

Corbii Albi sunteti prietenii mei, deși nu am avut plăcerea să vă cunosc. Îmi vorbiti despre maghiari pe limba mea și mă ajutați astfel să văd măcar o părticică din perspectiva voastră. 

Poate nu e mult, dar e de ajuns să vă văd altfel decât și-ar dori unii să văd.   
Sus