Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Kontakt / Înmormântarea Regelui Mihai: ipocrizie, dacă ar trebui să-ți găsești alt nume, ți s-ar potrivi unul foarte bine: România...

Înmormântarea Regelui Mihai: ipocrizie, dacă ar trebui să-ți găsești alt nume, ți s-ar potrivi unul foarte bine: România...

11 decembrie 2017. Scriu data pentru că ar trebui să ne aducem mereu aminte cât suntem de ipocriți în momentele de răscruce ale națiunii române.


Omagierea personalității Regelui Mihai în Parlamentul României. Lume multă și bună(?)...

          

Citez câteva fragmente din luările de cuvânt, pline de respect, chiar de evlavie pe alocuri. Toți au recunoscut că Majestatea Sa defunctă a fost un foarte bun conducător, că dacă ar fi fost el la putere altul ar fi fost traseul țărișoarei noastre fărâmițate în partide și interese de grup sau de...group. 

„Obligat să înfrunte tirania, prin actul de la 23 august 1944, Mihai I a servit cauza libertății și democrației. Apoi, opunându-se cu dârzenie acaparării țării de către comuniști, a dovedit curaj și simț al datoriei.”

„Mihai I a fost un monarh constituțional care a apărat domnia legii, drepturile și libertățile individuale, a militat pentru instituții solide și pentru ca regulile să fie durabile, asumate și respectate.”

“Regele Mihai rămâne în istorie și îi suntem datori. Este datoria de onoarea fiecărui bun român să cunoască adevărul despre omul de stat care a fost și rămâne Regele Mihai, despre curajul și demnitatea dovedite în momente cruciale ale istoriei recente a României [...].”

“Din dragoste pentru popor a fost întotdeauna pregătit să-și sacrifice confortul personal, dovedind faptul că un rege se poate ridica întotdeauna deasupra vremurilor.”

“Regele Mihai a fost în exil un promotor al democrației și al intereselor istorice ale României, păstrând vie speranța întoarcerii ei la normalitate.”

Laude pentru întreaga viață dedicată patriei nerecunoscătoare. Invitați din sferele puterii actuale și trecute, reprezentanți de frunte ai clerului și ai Academiei Române, etc., etc. Toți l-au regretat pe Regele Mihai. 

L-au regretat acum, când NU MAI E! până mai ieri, aceleași personaje (ne) spuneau că nu-i cazul acum (adică atunci când se discuta subiectul) să vorbim despre reinstaurarea monarhiei. Azi am văzut că regretele sunt din partea tuturor cuvântătorilor.


Ipocrizie, dacă ar trebui să-ți găsești alt nume, ți s-ar potrivi unul foarte bine: România, dar nu cu spațiul geografic, nu cu oamenii care-și văd de treabă și merg zi de zi la serviciu. Doar cu acea parte de țară care face politică la nivel înalt. Acolo găsești oameni care-l omagiază pe Rege după ce nu mai e. Cât timp a fost în viață, nicio vorbuliță despre schimbarea formei de guvernământ, având în vedere toate faptele bune făcute de Regele Mihai și reamintite azi de cei care au omagiat această mare personalitate a istoriei românilor. Cât timp trăia, era pentru mai înainte pomeniții „fostul rege”. Acum, c-a trecut în eternitate, a devenit din nou „Regele Mihai”. Nici „fostul”, nicl „ex”! Cât timp trăia, reprezenta un pericol, nu?

Printre invitați a fost unul care spunea mai deunăzi că Regele Mihai a fost trădător. Oare nu l-a deranjat scaunul pe care a stat azi în Parlament? Nu era mai bine să fi stat acasă? Sau în altă parte...

Vicepreședintele Academiei Române ne-a spus aceleași lucruri despre Regele Mihai. Dar de ce n-a vorbit în public despre Majestatea Sa cât timp a trăit și a înghițit toate neadevărurile istorice care au fost turnate de propagandiști în capul lui de la forțata sa abdicare din penultima zi a anului 1947?

Normal și moral ar fi fost ca odată cu dărâmarea comunismului (zicem noi...), să revenim la situația dinaintea instaurării guvernelor „democratice” începând cu ultimii ani ai deceniului al cincilea din secolul XX. Dar nu...fiindcă postul de președinte e ispititor...Aduce avantaje, dar și obligații. De stat, desigur. De Stat, desigur. de stat, Desigur. Nu știu ce se întâmplă, am o defecțiune la tastatură și nu mai nimeresc majusculele. Am lăsat pentru încheierea articolului câteva fragmente din cuvântul Reginei Margareta (a o numi pe fiica Regelui Mihai ACUM Custode al Coroanei României intră iar în sfera ipocriziei, la fel ca vorbele celor care au fost la microfonul Parlamentului azi). 

„Pentru aproape un secol, Regele Mihai a fost o parte din fibra statului român. În inima părinților mei a existat întotdeauna un „mâine”. Vă mulțumesc pentru ziua de azi. Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Fiecare înțelege cum vrea aceste cuvinte. Eu zic așa: Regele a murit! Trăiască Regina!

Sus