Joi, 14 Noiembrie 2019
Joi, 14 Noiembrie 2019


Kontakt / Românii scad maghiarilor nota la purtare

Românii scad maghiarilor nota la purtare

Conform sondajelor de opinie recente, numărul românilor care nu se bucură de loc de prezența maghiarilor în România a crescut de la 26 la sută la 29. A crescut și numărul acelora care consideră maghiarii ca și potențiali inamici, de la 31 la 33 la sută.

Cu alte cuvinte: aproape fiecare al treilea român este profund antimaghiar. O treime din România.

Aceste rezultate au aspecte negative dar și pozitive. 

Cele negative sunt cu caracter psihologic și se consumă în creșterea fenomenelor discriminatorii. Se vor găsi cu 3 la sută mai multe bannere cu ”Afară cu ungurii!”. Această creștere nu-i prea mai deranjează pe maghiari, deoarece s-au obișnuit prea mult cu antimaghiarismul generalizat.


Partea pozitivă e, că iată, ungurii nu vor să pășească pe drumul minorităților care au nota 10 la purtare, uitându-și limba, vorbind acasă românește sau considerându-se deja români, ca și fostul președinte al Forumui Democratic German din România.

Ungurii au nota scăzută la purtare, că își cer drepturile și nu vor să se asimileze. Au nota scăzută, că au tupeul de a trăi pe meleagurile natale cu capul sus, fără a dori să fie iubiți de majoritari. Dacă sunt iubiți, e bine, desigur. Dacă nu... nu.

Maghiarii deci nu vor să fie iubiți, aplaudați, dați ca exemple pentru frumosul lor comportament pe drumul asimilării.
Sus