Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Kontakt / Rovana Plumb a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a ansamblului monument istoric Castel Bánffy"

Rovana Plumb a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a ansamblului monument istoric Castel Bánffy”.

Doamna Rovana Plumb, ministru delegat pentru Fonduri Europene, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Restaurarea, conservarea și punerea în valoare a ansamblului monument istoric Castel Bánffy”. Acesta este situat în satul Răscruci (Válaszút) din județul Cluj.

              

Este vorba despre o investiție finanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, cu o valoare totală de aprox. 20 milioane lei, din care finanțarea nerambursabilă este de peste 19 milioane lei.

Cu o durată de 42 de luni, proiectul presupune restaurarea acestui obiectiv de patrimoniu, ceea ce va determina creșterea numărului de turiști în zonă și, implicit, dezvoltarea economică locală.

Despre monumentul istoric:


Castelul de la Răscruci (Válaszút), administrat de Consiliului Județean Cluj, face parte din ansamblul arhitectural Bánffy de la Bonțida.

Monumentul a fost construit în stil neoclasic eclectic și este împrejmuit de un domeniu folosit în epocă drept reședință de vară a familiei Bánffy. În prezent, castelul se poate vizita la cerere. 


Despre POR Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 este unul dintre programele operaționale implementate în România, cofinanțate din fondurile europene structurale și de investiții și gestionate de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), în calitate de Autoritate de Management.

Sus