Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Kontakt / Căldura școlilor cu limba de predare maghiară: Baia Mare (Nagybánya)

Căldura școlilor cu limba de predare maghiară: Baia Mare (Nagybánya)

O fotografie cât un reportaj! Asta am simțit azi, când intrând pe poarta din spate a Liceului Németh László, am găsit-o pe directoarea Váradi Izabella așezată printre cei de la clasele elementare, fiind îmbrățisată când de cei din clasa întâia, când de cei din clasa a patra.


Vroiam să întreb despre atmosfera din școală, despre zilele care au urmat după marea reușită a maghiarilor din Baia Mare (Nagybánya) – o comunitate puternică, care a știut să lupte pentru comasarea tuturor elevilor maghiari într-un singur liceu maghiar.


Vroiam să întreb despre sărbătoarea inaugurării noii clădiri a Liceului Teoretic Németh László din Baia Mare (Nagybánya). 


Vroiam să întreb despre ajutorul Guvernului Ungariei, al autorităților locale, al bisericii reformate, al școlii-mamă, al UDMR, al Uniunii Pedagogilor Maghiari din România, al organizațiilor civile, al firmelor din localitate și împrejurimi și, nu în ultimul rând, al părinților, al celor care au considerat că merită investit în viitorul copiilor.


Vroiam să întreb despre cei 150 de copii maghiari, care învață în acest liceu.

Văzând-o însă îmbrățișată alternativ de elevii pe care altminteri nici nu îi întâlnește la ore (ea fiind profesoară la cei mari), m-am gândit că este de ajuns să public aceste poze făcute de Corbii Albi, intrând pe neașteptate prin poarta din spate…

O fotografie cât un reportaj.
Sus