Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Kontakt / Liviu Dragnea l-a sunat pe Orbán Viktor

Liviu Dragnea l-a sunat pe Orbán Viktor


Până ce președintele României luptându-se cu complexele sale evită orice contact cu cel mai important partener al României în aderările europene (OECD, Schengen), mult hulitul Liviu Dragnea  ca orice politician cu stofă din UE  îl sună la telefon pe Orbán Viktor, clarificând neînțelegerile de la liceul catolic din Târgu Mureș.  


Pe FB Liviu Dragnea notează:                                                              

                                                               ***

Am vorbit la telefon cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, și am convenit două lucruri:

1. Noi vom rezolva problema apărută la Liceul Catolic din Târgu Mureș.

2. #Ungaria va acorda din nou sprijin României pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică.

Am explicat că situația de la Târgu Mureș s-a creat în urma unei sentințe judecătorești și nu reprezintă un atac la adresa Bisericii Catolice sau la adresa minorității maghiare, dar că e obligația autorităților române să găsească rapid o soluție legală și durabilă. I-am promis că vom găsi această soluție.

La rândul său, premierul Orbán a apreciat disponibilitatea noastră spre dialog și a promis că Ungaria va reacorda sprijin României pentru #OECD.

Aderarea României la această organizație este un obiectiv major al politicii noastre externe, care ar putea fi atins chiar pe parcursul acestui an.

                                                                   ***

Se adeverește din nou, că îngâmfarea lui Ioannis nu este metoda cea mai bună pentru a dezamorsa conflictele. Iar PSD demonstrează din nou, că are afinitate mult mai mare pentru problemele maghiarilor, decât cei care ar trebui să fie campionii acestei lupte, adică liberalii. 

                                                        
Sus