Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019


Kontakt / Se lansează proiectul „Biblioteca Româno-Maghiară Corbul Alb”

Se lansează proiectul „Biblioteca Româno-Maghiară Corbul Alb”

Asociația Clubul Media Corbul Alb lansează proiectul „Biblioteca Româno-Maghiară Corbul Alb” cu scopul de a reintroduce obiceiul citirii cărților ungurești în limba română respectiv a literaturii române în maghiară. Sute de cărți traduse zac pe rafturi sau se aruncă încoace-încolo, întrucât nu există forumuri sau chiar instituții viabile, care ar promova ”Festői Románia” de Vlahuță sau ”Stelele din Eger” de Gárdonyi Géza. Biblioteca va funcționa interactiv, cu orar special, având animatori intelectuali români și maghiari care vor prezenta săptămânal, în bibliotecă, „literatură încrucișată”. Adică maghiarii prezintă literatură română pentru maghiari iar românii literatură maghiară în română.

Alătură-te! Caută-ne să-ți trimitem o carte prin poștă pentru a o recenza (în 20 de rânduri) la rubrica intitulată CĂLIMARĂ, încasând și un onorariu pentru munca ta.

Oferta săptămânii:


Nu te poți plânge, că „nu avem ce să facem” sau că „mai rău să nu fie”! Asumă-ți și tu răspunderea pentru nivelul cultural al României! Implică-te!

 
Sus