Marţi, 22 Octombrie 2019
Marţi, 22 Octombrie 2019


Kontakt / Kolozsvár – o satisfacție aparte

Kolozsvár – o satisfacție aparte

Nu am cuvinte ca să-mi exprim starea de mulțumire pe care o resimt astăzi, 16 mai 2017. Da, astăzi s-au montat primele plăcuțe trilingve la intrarea dinspre Florești: „Cluj-Napoca, Kolozsvár, Klausenburg”. Ca avocat nu sunt familiarizat cu demersul literar de acest gen.

Aș minți dacă aș spune că nu am crezut că se va întâmpla acest lucru în următorul cincinal. Am crezut și cred în justiție. În general nu am nicio satisfacție față de adversarul la care am atras atenția că va pierde și așa și s-a întâmplat, după un proces lung. Acum am această satisfacție, dar nu față de adversar, ci față de numeroasele persoane, care erau convinse, că nu am să reușesc. Și nu din cauză că ar fi fost răutăcioși sau că m-ar fi invidiat, ci din cauză că nu aveau niciun pic de încredere în justiție.
 

Ei, eu am avut, am și voi avea încredere în justiție. Numai în acest fel poți practica avocatura cu devotamentul necesar profesionalismului desăvârșit. Desigur, sunt încă departe de profesionalismul total. Nu este foarte greu să te lupți și să reușești să convingi instanța, prin îmbinarea artei și stiinței avocaturii atunci când simți că ai dreptate.

Marele avocat Mircea Manolescu a spus că, adevărata artă se arată atunci când avocatul reușește să convingă, chiar dacă el însuși nu este convins.

În orice caz, există cel puțin două persoane, pentru care, ori de câte ori ies și intră în Cluj, indicatoarele oficiale vor avea semnificație aparte: „ius est ars aequi et bonus”. „Dreptul este arta echității și a binelui” Este vorba de subsemnatul și fiica mea Izabella, care pășește pe urmele mele și care a inițiat procesul și m-a angajat ca avocat.

Ps: Am avut mult de lucru azi, nu am avut timp să ies pentru selfie sub indicatoare, Izabella a dat o fugă.
Sus