Luni, 18 Noiembrie 2019
Luni, 18 Noiembrie 2019


Kontakt / Ce fac ungurii în pauzele când nu fură Transilvania?

Ce fac ungurii în pauzele când nu fură Transilvania?

Citesc titlul B1: Ungurii vin să ne facă autostradă, și nu pot să mă abțin să izbucnesc în râs. Nu numai felul miticantropist de a oglindi evenimentele și fenomenele Europei mă distrează enorm, dar și realitatea dură din România.
  

Dacă nu ar fi vorba despre o tematică complexă: autostrăzile, aș propune celor de la B1 să introducă și un subtitlu pe lângă Ungurii vin să ne facă autostradă, în felul următor: Ungurii vin să ne facă autostradă, în pauzele când nu fură Transilvania.

Desigur autostrada nu se apropie de Satu Mare așa deodată, ci este un pas strategic al guvernului maghiar de ajuta maghiarii din Transilvania să nu se piardă pe drumurile rătăcite ale viitorului vărgat al României.

Primarul orașului Satu Mare, Kereskényi Gábor a promis de mult sătmărenilor joncțiune la sistemul de autostrăzi din Ungaria.

În aceste zile primarul s-a și întâlnit cu Orbán Viktor pentru a fixa punctele cardinale ale proiectului.

”Astăzi, la Csenger, am discutat cu primul ministru al Ungariei, dl. Orbán Viktor, despre unele proiecte care vizează locuitorii municipiului Satu Mare.

Premierul ne-a informat că se demarează proiectul tehnic pentru prelungirea autostrăzii M3 până la graniță”, a declarat primarul Kereskenyi Gábor după întrevedere.

Proiectul în sine își are originea în vizita lui Orbán Viktor din anul trecut la Satu Mare, când premierul a declarat:

”Domnul primar mi-a spus că va fi foarte important ca Satu Mare să fie legat de sistemul de autostrăzi din Ungaria și Europa, cea ce înseamnă construirea unei porțiuni de autostradă de la Satu Mare la granița Ungariei și vom începe să planificăm această porțiune de autostradă către Satu Mare, până la granița româno-maghiară. Acesta a fost unul dintre punctele importante ale întâlnirii noastre cu domnul primar”, spunea Viktor Orbán în decembrie 2016 în timpul vizitei efectuate la Satu Mare.

                                                                                ***
Al dracului ungurii ăștia. După ce au conceput, au organizat, au clădit și au administrat Transilvania, iată că se interesează și de transilvănenii lăsați izbeliște de frumoasa capitală dîmbovițeană...
Sus