Marţi, 17 Septembrie 2019
Marţi, 17 Septembrie 2019


Compas / Bătălie defazată

Bătălie defazată

Cred că am ajuns în punctul în care se confruntă România nouă cu România veche. Cea nouă a ajuns abia acum la masa critică - un număr de cetățeni care nu mai acceptă cutumele și paradigmele 89-16 - mai mare decât cea a celei vechi.

Contextul însă este catastrofal.

Pe plan intern, nu am atins gradul de democrație în care procesul să fie lin și natural, prin simplă tranziție de putere. Ambele tabere fură și trișează. Ca în Basarabia, unde tabăra „bună”, cea care trebuia să aducă ținutul în Europa, lângă țara mamă, a furat de-a stins, compromițând definitiv un proiect grandios.

Pe plan extern suntem iarăși defazați. Noua orientare a mai tuturor popoarelor pe care le admirăm este împotriva minciunii democrației superficiale multi-culti, globalizantă și nivelatoare. La noi, orientarea asta, tentantă în împrejurările în care majoritatea se simte „jefuită”, este promovată de hoți și corupți care se înconjoară de sfertodocți.

Adică noi nici nu am ajuns încă acolo de unde ăilalți se întorc deja. Dacă facem cale întoarsă, ca să fim în rând cu lumea, rămânem iar neterminați, ca de atâtea ori în istorie.

Grea dilemă! România încotro?
Sus