Joi, 23 Mai 2019
Joi, 23 Mai 2019


Compas / Ozosep, BurgerFest – dezbatere despre cultură și gastronomie

Ozosep, BurgerFest – dezbatere despre cultură și gastronomie

Puțina lume asociază cultura cu gastronomia. Spre a combate această prejudecată a avut loc la București o dezberere incitantă despre cultură și gastronomie. Manifestarea a făcut parte din întâlnirile Caleido care au ajuns deja la ediția cu numărul cinci. Dezbaterea a fost moderată de Andrei Crăciun și conferențiari invitați au fost: Zoltán Nagy-Bege, președinte la Asociația Econoniților Maghiari din România (organizator Ozosep); Orsolya Juhász-Borsa, vicepreședinte la Asociaștia Econonișsilor Maghiari din România (organizator Ozosep); Dragoș Gurăroșie, manager general la Mixtopia și co-fondator al BurgerFest.Comunicatul de presă a precizat că: Ozosep constituie „târg-eveniment cochet din inima orașului, condimentat cu evenimente culturale” care este organizat de Asociația Economiștilor Maghiari; BurgerFest reprezintă un festival dedicat burgerilor și care este „așteptat de bucureșteni încă de la terminarea primei ediții de anul trecut, unde au participat restaurantele cu cei mai apreciați burgeri din țară”.Manifestarea a avut în vedere prezentarea celor două proiecte bucureștene care reunesc conceptele de cultură și gastronomie: Ozosep care poate să fie descris ca un târg gastrocultural lunar (care a avut deja unsprezece ediții) „de produse 100% naturale, aduse de micii producători din Harghita și Covasna, oferite într-o atmosferă familială” și BurgerFest care este un eveniment anual (anul acesta va avea loc a doua ediție între 13-15 mai) și care urmărește să arate că burgerul este deja un produs din cultura urbană care se asociază „cu muzică, relaxare și iarbă verde”.

Zoltán Nagy-Bege a rezumat discuțiile de la manifestare pentru Corbii Albi arătând că publicul din București are deschidere pentru evenimente care reunesc cultura și gastronomia.

„În cadrul discuțiilor au fost prezentate cele doua evenimente, târgul gastro-cultural Ozosep și Burgerfestul. Organizatorii acestora au vorbit despre experiențele lor legate de organizarea evenimentelor, dar și dificultațile cu care se confruntă. Cu toții au fost de acord cu faptul că Bucureștiul are nevoie de astfel de evenimente, există cerere și deschidere pentru evenimente care promovează cultura gastronomică și ca acesta este încă un domeniu care are mult potențial de creștere”.

A fost o întâlnire dinamică în care speakerii au discutat cu publicul. Concluzia a fost că în România este absentă cultura streetfood și că se impun demersuri pentru remedierea acestei deficiențe din cultura gastronomică autohtonă.
Sus