Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Compas / Patrula lui Vlad Țepeș protestează

 
Patrula lui Vlad Țepeș protestează

Duminică 10 aprilie 2016 între orele 16-20 a avut loc la Statuia Leu (din zona Cotroceni) în organizarea Partidului România Unită un miting intitulat Protest împotriva moscheii și a migranților musulmani. În mod mai exact mitingul a fost organizat de membrii din Patrula lui Vlad Tepeș ai Partidul România Unită care își propune „să facă ordine în țară”. Comunicatul de presă difuzat de Bogdan Diaconu este următorul: „Dacă nu vreți mega moscheea Turciei în București și dacă nu vreți migranți musulmani în România vă aștept duminică, pe 10 aprilie, la ora 16.00, la Cotroceni (la Statuia Leu), să îi spunem lui Iohannis că suntem creștini, că nu o să permitem islamizarea țării și că nu avem nevoie de un președinte vasal Turciei!”.În realitate mitingul s-a transformat într-un marș naționalist pe fundalul muzical Treceți batalioane române Carpații, s-au strigat mesaje ultranaționaliste și s-au împărțit fluturași cu liderul legionar interbelic Corneliu Zelea Codreanu.

Prin cei două sute de participanți s-a numărat și Matei M. Bărbulescu, ziarist la Casa Jurnalistului (http://matei.casajurnalistului.ro/iohannis-spanzurat/); el a fost prezent acolo din curiozitate profesională și care a povestit pentru redacția Corbi Albi cum a fost întâmpinat:

„Hai, marș, nu-mi place de tine. Nu-mi place fața ta. Mesajul care vrem să-l transmitem este peste tot afișat: `Fără musulmani în România!` Un tip cu vesta ca a unui jandarm, pe care scrie Patrula Vlad Țepeș / Partidul România Unită, mă împinge nervos pentru că fac poze. `Ia, mă, ce tot faci fotografii? Pleacă de aici! E un protest acreditat și trebuie să fii și tu acreditat ca să pozezi. Noi suntem un pic mai educați și nu răspundem la provocări Ești plătit de Soros!.”


(Vezi articolul original în: „Iohannis spânzurat”, http://matei.casajurnalistului.ro/iohannis-spanzurat/, April 10, 2016).

P.S. Redacția mulțumește lui Matei M. Bărbulescu pentru fotografie.


 
 

Sus