Joi, 19 Septembrie 2019
Joi, 19 Septembrie 2019


Compas / Bombe umane cu defragmentare made in UE

Bombe umane cu defragmentare made in UE

Suntem în faza în care Europa se detonează interior înăbușindu-și în fașă reacțiile adverse față de acea parte a Europei islamice reprezentată de acei cetățeni europeni practicanți ai acestei religii care se detonează exterior amestecându-și mațele fanatice cu corpurile sfârtecate ale unor oameni nevinovați (credincioși și necredincioși, deopotrivă) educați în spiritul unei toleranțe care s-a întors împotriva lor sub forma unor bombe umane cu defragmentare.

   

Oare ce va alege Europa să facă în urmatoarea fază? Va continua să facă implozie prin sporirea măsurilor de securitate care vor pune o presiune din ce în ce mai mare pe libertățile care susțin actuala construcție a Uniunii Europene, sau va exploda xenofob, aducând la putere partide extremiste care vor trece la contraatac? După ultimele atentate din capitala ei, va începe Uniunea Europeană să arate mai mult ca un laț de cetăți asediate care vor încerca din răsputeri să-și securizeze zidurile sufocându-și cetățenii sau ca un buzdugan ghimpat cu douăzeci și opt de ținte?

Dacă în viitor numărul atentatelor teroriste se va diminua, probabil se va impune primul model, dacă nu, cel de-al doilea. Deocamdată statele europene nu par să fi căzut de acord asupra unei strategii comune. Unele construiesc garduri de sârmă ghimpată iar altele își negociază perfid rămânerea în UE.

De ce putem fi siguri este faptul că modelul european bazat pe actualele libertăți gândite de fondatorii și continuatorii lui va dispărea. Acest model care proteja și încuraja multiculturalismul cultivând o toleranță dusă la extrem care a condus în multe state europene la enclavizarea societăților lor s-a dovedit sinucigaș și nu va mai fi continuat. El va fi modificat într-un sens sau altul. Indiferent de direcția în care se va îndrepta viitorul model european, ideal ar fi să nu se ajungă la niciuna dintre cele două extreme și să se găsească o soluție de echilibru între modelul defensiv și cel ofensiv.

Și ceea ce mi se pare extrem de important este ca modificarea paradigmei europene să includă o ideologie ateistă care să fie cultivată de la cele mai mici vârste, astfel încât în viitor tot mai mulți europeni să privească orice conflict dintre creștini și musulmani cu aerul ușor amuzat și îngăduitor al părintelui care își urmărește discret copiii mici cum se ceartă înverșunați să tranșeze care dintre eroii lor este mai grozav, Superman sau Omul-Păianjen.

Sondajele de opinie în rândul tinerilor europeni arată deja că numărul celor care se declară atei este în creștere, dar această creștere trebuie accelerată pentru că numai așa numărul fanaticilor religioși născuți și educați în Europa va scădea și odată cu el va scădea și numărul bombelor umane cu defragmentare made in UE.


Sus