Marţi, 22 Octombrie 2019
Marţi, 22 Octombrie 2019


Compas / Ernő Bartha – 100 de zile pe jos pentru artă și dreptate

Ernő Bartha – 100 de zile pe jos pentru artă și dreptate

Sculptorul clujean Ernő Bartha, împreună cu regizorul Bács Ildikó au ajuns acasă din pelerinajul de 100 de zile (2025 km), făcut din Vlaha (Magyarfenes,jud.Cluj) până la Londra, din dragostea pentru artă, libertate și dreptate.În 2012 Ernő Bartha a reprezentat România cu proiectul „Nature in the City” la Olimpiada Culturală din Londra, care a acompaniat Jocurile Olimpice din acelasi an. Au fost selectate 3 sculpturi care au fost amplasate în Victoria Park (Bird, Skyscraper) și în London Pleasure Gardens (Time Spiral). Pelerinajul artistului Ernő Bartha sculptor, visual artist a pornit din pricină că cele două sculpturi din Victoria Park timp de 3 ani nu au primit inscripție cu numele artistului, titlul lucrărilor sau proiectul, prin care au ajuns acolo, plăcuțele fiind puse numai după pleacrea artistului în acest pelerinaj.

Sculptura din London Pleasure Gardens (Spirala Timpului) a fost expusă doar pentru o săptămână, parcul întrând în faliment imediat după deschiderea Jocurilor Olimpice și astfel lucrarea rămânând prizoniera parcului închis publicului.Întreaga poveste a drumului lor o puteți afla la Transilvania Culturală de duminică, 22 noiembrie, ora 17:30, în reluare, luni, 23 noiembrie, ora 15:30. Transilvania Culturală se vede și online la http://www.tvrplus.ro/live-tvr-cluj la aceleași ore.

TVR Cluj poate fi urmărit de-acum încolo și în pachetul de televiziune digitală prin cablu al operatorului UPC. Telespectatorii pot recepționa astfel postul nostru de televiziune în condiții de imagine și sunet impecabile pe canalul 81.

                          
Sus