Luni, 16 Septembrie 2019
Luni, 16 Septembrie 2019


Compas / Singur împotriva tuturor!

Singur împotriva tuturor!

Ridică-te, fă-te auzit! Rezistă, dacă ești lovit! Ridică-te, timpul tău a venit! Rezistă, tu nu mai poți fi oprit! Pentru că ești! Singur împotriva Tuturor! Nu mai sta, cu capul aplecat! Nu te lăsa îngenunchiat! Nu mai sta de parcă ai fi condamnat! Nu te lăsa în picioare călcat! Pentru că ești! Singur împotriva Tuturor!

Acest cântec apare pe albumul Atitudine al trupei ALTAR și are cele mai puternice și influențe versuri din repertoriul trupei!

     

                                          Singur împotriva tuturor - de la minutul 34.27

A fost cântat în zeci și sute de concerte, a rămas de la inceput și până acum în playlistul cântărilor live a trupei, ba chiar la ideea colegului meu Teo Peter i-am facut chiar și o traducere în limba maghiară , iar versurile au fost cântate bilingv în Targu-Mures în club Jazz & Blues în cadrul unui concert Altar, unde reacția a fost pe măsura asteptărilor, având în vedere că majoritatea publicului era alcătuit din rockeri de etnie maghiară, dar și română!

Trupa Altar a fost din totdeauna o formație multinațională, trăim ca frații și nu am avut niciodată divergențe pe tema diferențelor de naționalitate, dimpotrivă, ne intelegem foarte bine și faptul că încă suntem activi pe piața românească după 25 de ani de activitate, demonstrează că putem conlucra ca o echipă eficientă, fără nici o problemă!

Iată o secvență filmată la Tg-Mureș:

     

                                                         Egyedül mindenki ellen!

Chiar dacă în aparența este o piesă simplă, este ca un cântec de marș pentru soldații care merg la o luptă dreaptă! Are puține versuri fiindcă ideea era să transmitem un mesaj cât mai adânc , concis și plin sens , iar din reacția pe care o are publicul de fiecare dată când o cântăm live, se arată că am reușit din plin acest lucru!

Acest cântec are menirea de a iți pune o oglindă în fața ochilor, să reevaluezi realitatea, să realizezi și să vezi cum stau lucrurile cu adevărat în tine și în jurul tău,… și să te facă să reacționezi!

Dacă vrei să schimbi ceva în tine, sau în jurul tău, va trebui să-ti înfrunți demonii”, să declari război împotriva lenei și comodității, va trebui să ieși din zona ta de comfort, va trebui să-ti poruncești minții și trupului să-ți urmeze credința, principiile cele mai adânci, va trebui să lupți, să transpiri și să suferi! Va trebui să te expui!Poate în prima fază vei fi socotit nebun si batjocorit, poate vei fi ignorat, poate vei fi persecutat , sau poate vei fi inchis, torturat, chiar omorât! Sau toate astea la un loc! Însă, la urmă vei avea satisfacția triumfului, bucuria succesului , împlinirea dorințelor și vei fi un exemplu demn de urmat pentru alții mai slabi, sau mai puțin curajoși, vei fi un mentor, unul care a reușit să mute munții!

Dar, în același timp vei fi urât de mulți, fiindcă ai expus, ai adus lumina asupra unor stări și unor comportamente care nu mai pot fi ascunse! Vei deveni oaia neagră a familiei, o persona non grata, un outcast al societății... și atunci poate te vei simți că ești: singur împotriva Tuturor!

Acest cântec are puterea de a te ridica, de a te ajuta să mergi mai departe, atunci când crezi că totul este pierdut sau ca totul este în zadar! Acest cântec are puterea să te activeze, să te motiveze și să te transforme! A fost creat să provoace revoluție, în mine, în tine și în jurul nostru!Chiar dacă ai impresia că ești singur în misiunea ta, exact prin faptul că te expui și nu mai înghiți toate rahaturile care ți se oferă și începi să iei Atitudine, să reacționezi și să protestezi, vei întâlni oameni cu aceeași mentalitate, aceași principii si scop, și atunci vei realiza că de fapt NU ești singur, și că de fapt VOI sunteți cei care împingeți barierele, care rupeți zidurile, cei care reformați societatea!

Voi sunteți deschizătorii de drumuri, cei care vor apare în cărțiile de istorie și despre care vor zice că au fost cei care au scris istoria, au schimbat fața lucrurilor și au fost niste eroiI! Revolutia binelui continuă!

Sus