Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019


Compas / Portretul episcopului Márton Áron la Ars Sacra din Cluj/Kolozsvár

Portretul episcopului  Márton Áron  la Ars Sacra din Cluj/Kolozsvár

Puterea și magia artei sacrale se lasă încă odată descoperită în capitala Transilvaniei: expoziția Ars Sacra și-a deschis porțile sâmbătă, pentru a treia oară, în spațiul expozițional de pe strada Iuliu Maniu/Szentegyház utca nr. 4.

Curioșii pot explora această dimensiune a artei prin prisma celor 37 de artiști transilvăneni, care expun în total 40 de lucrări artistice.

Conform cotidianului regional de limbă maghiară Szabadság, în cadrul deschiderii expoziției preotul paroh Stelian Veres a spus: "arta sacrală ne deschide ochii și sufletul pentru a ne putea trăi frumusețea credinței.”  De asemenea, a mai adăugat și faptul că, ”expoziția prezintă diversitatea și bogăția artei sacrale.”

”Parohia romano-catolică Sfântul Mihail a susținut încă de la început realizarea acestei expoziții. Scopul este de a oferi bucuria milei, care ne înalță către Dumnezeu. Expoziția este deschisă oricărui curent artistic, însă lucrările trebuie să corespundă următoarelor două criterii: calitatea artistică și păstrarea valorilor creștine” – a menționat Stelian Veres.

Expoziția găzduiește și o lucrare care-l înfățișează pe fostul episcop  Márton Áron și  poate fi vizitată până în data de 6 octombrie 2019.

(Fotografii: Rohonyi D. Iván/Szabadság. Toate drepturile rezervate)

Sus