Marţi, 22 Octombrie 2019
Marţi, 22 Octombrie 2019


Compas / Ladányi Evelin: Acum mă simt mai aproape de husari...

Acum mă simt mai aproape de husari...

În data de 4 noiembrie 2018 a avut loc la Aiud ședința de constituire a Asociației Aranyosszéki és Alsó-Fehér Vármegyei Huszár és Honfoglaló Hagyományőrző Egyesület (Asociația pentru Ocrotirea Tradiției Husarilor și Descălecătorilor din Comitatul Alba de Jos). Asociația a fost înființată de 24 de membrii fondatori din două județe: Alba și Cluj. 


În imagine, șase membrii ai consiliului director, de la stânga spre dreapta: Lőrincz Helga, Galambfalvi Angyalka, Gábor Elena-Ela, Csiki Jácint-Katalin, Ladányi Árpád Csaba (vicepreședinte secretar), Szekeres Gavril (președinte)

Scopul acesteia este păstrarea și  întărirea identității naționale a etnicilor maghiari. Pentru aceasta, asociația dorește să realizeze promovarea istoriei, tradițiilor, obiceiurilor și veșmintelor maghiarilor descălecători. Totodată, membrii fondatori doresc să aducă un omagiu virtuții și vitejiei husarilor. 

Prima mea “întâlnire“ cu husarii a fost în timpul grădiniței când i-am cunoscut din poveștile folclorului maghiar. 


Acum, am aflat din nou despre ei de la tatăl meu cu ocazia constituirii acestei asociații. Printre participanții la eveniment, am recunoscut cunoștințe mai vechi și în același timp am legat prietenii noi. 

Aflându-mă acolo, am depus o cerere de aderare și am fost acceptată ca membru aderent al asociației. Acum mă simt mai aproape de husari, de lumea lor plină de vitejie!

Le urăm tuturor membrilor mult succes!

În imagine, șase membrii ai consiliului director, de la stânga spre dreapta: Lőrincz Helga, Galambfalvi Angyalka, Gábor Elena-Ela, Csiki Jácint-Katalin, Ladányi Árpád Csaba (vicepreședinte secretar), Szekeres Gavril (președinte).

Sus