Luni, 18 Februarie 2019
Luni, 18 Februarie 2019


Compas / Și Vaticanul participă la Jocurile Olimpice de iarnă

Și Vaticanul participă la Jocurile Olimpice de iarnă

Radio Vaticana a anunțat știrea că și reprezentanții Sfântului Scaun, respectiv o delegație a Consiliului Pontifical pentru Cultură, în frunte cu secretarul adjunct al comisiei, va participa la PyeongChang, la Jocurile Olimpice. 

A XXIII-a ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă se va desfășura în Republica Coreea (Coreea de Sud), între 9 și 25 februarie 2018, la 30 de ani după Jocurile Olimpice de vară de la Seul, din 1988. Orașul PyeongChang se află la granița dintre cele două Coree. Fiind una dintre cele mai bine păzite granițe și locații, sportivii, inclusiv cei din Coreea de Sud, cât și cei din Coreea de Nord, vor fi în siguranță. 

     

Pacea anunțată pe întreaga perioadă a jocurilor ne face mai optimiști, sperăm că vom putea trăi într-o lume fără războaie, în pofida conflictelor existente – a declarat prelatul Melchor Sanchez de Toca, cel care conduce delagația Vaticanului.

Desigur nu trebuie să ne gândim că oficialii ai Vaticanului, înalții prelați vor participa la întrecerile sportive – acest moment este important din punct de vedere diplomatic, deoarece delegația Sfântului Scaun va participa la discuții și ședințe, unde se vor dezbate cele mai importante teme ale vieții sportive internaționale.Sus