Miercuri, 22 Mai 2019
Miercuri, 22 Mai 2019


Compas / Cristian Mateescu: Și pe mine mă reprezintă Orbán Viktor

Cristian Mateescu: Și pe mine mă reprezintă Orbán Viktor

Sunt un om care nu e stăpânit de prejudecăți. Asta în primul rând. Apoi, eu am învățat că faptele și ideile se judecă pe baza principiilor logice, morale și sociale. 

Și pe mine m-a enervat odată Viktor Orbán, când am auzit de declarațiile lui la școala de vară din România. Dar îl înțeleg, el face o politică de apărare a maghiarilor de pretutindeni și bine face. E neplăcut?

Pentru cine?

Pentru cei care nu îl înțeleg, poate. Suntem europeni și am putea, foarte bine, trăi în bună înțelegere cu maghiarii. De aici, de la această idee, am ajuns la concluzia că noi, românii și maghiarii, avem câteva probleme care ne afectează în egală măsură, așa cum este politica UE privind imigrația.

Trebuie să ne apărăm țările, valorile, principiile, ființa națională. De aceea am scris că premierul Ungariei, Viktor Orbán, mă reprezintă în fața UE și pe mine, un român din București.

Avem interese comune, care sunt mai importante decât alte politici. Și, nu-i așa, apropierea asta ne-ar putea duce la soluții acceptabile de ambele părți în politicile privind drepturile naționale ale tuturor.
Sus