Joi, 21 Noiembrie 2019
Joi, 21 Noiembrie 2019


Compas / Conferința de lucru a Corbilor Albi 2017 - proiectul minitaberelor

Conferința Corbilor Albi - mesaje pentru societate

Cu ocazia Conferinței Corbilor Albi, 13-14 mai, redactorii și colaboratorii www.corbiialbi.ro precum participanții la întrunire au formulat următoarea propunere:1. Afișarea lângă numele actual al străzilor a unor denumiri tradiționale, în special cele din epoca medievală care sunt neutre din punct de vedere etnic (Strada Lupilor, Strada de Mijloc etc.), în limba română, maghiară și germană.

2. Minitabăra jurnalistică a Corbilor Albi din sudul Transcarpatiei Ucrainiene a adus societății din România o serie de informații despre românii din orășelul Slatina respectiv împrejurimi, unde românii și maghiarii trăiesc nu numai pașnic dar și într-o atmosferă pragmatică de invidiat.

Minoritari amândoi – și ungurul și românul – steagul națiunii lor din care fac parte prinde o altă dimensiune. După cum am mai scris, pe frontispiciul primțriei din Solotvino (Slatina/Aknasylatina) flutură pașnic steagul statului (ucrainean), steagul românilor (majoritari) și a maghiarilor (cândva majoritari).

***
Conferința de lucru a Corbilor Albi a fost sprijinită de Consiliul Local Cluj-Napoca, prin proiectul Conferința Portal de Contact Român-Maghiar "Corbii Albi".
Sus