Luni, 26 August 2019
Luni, 26 August 2019


Civitas / Loránd Kalas – studentul sportiv devine antrenor de viață armonioasă

Loránd Kalas – studentul sportiv devine antrenor de viață armonioasă

De câte ori avem senzația că viața nu e cum ne-am închipuit-o noi? Că visele pe care ni le-am propus la început de drum, se abat și se rătăcesc? Acestea nu ar trebui să ne îndepărteze de țelurile noastre, ci să reprezinte un imbold și mai puternic, o voință de a încerca din nou și din nou pentru a găsi noi căi. Un tânăr din municipiul Reghin a știut cum să-și asculte propriile dorințe și să realizeze ceva inedit. O carte, care a deschis ochii multor cititori să își urmeze propriile aspirații și aptitudini, indiferent de măștile pe care societatea ne obligă să le purtăm.

Este vorba de Kalas Loránd, student la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș, instructor de karate kyokushinkai, fondatorul comunității Think and Grow, iar pe lângă toate acestea, autorul cărții „Devino liderul propriei vieți”.

La vârsta de 22 de ani a reușit să ajute și să influențeze viața și concepția multor oameni: „să își descopere potențialul și să devină liderul vieții lor, așa cum merită.”

– Ți-am citit două dintre „temele de casă” pe care le propui lumii pe Facebook: “ 1.Tot ce ai acum este rezultatul deciziilor tale din trecut. Asumă-ți responsabilitatea complet. 2. Cea mai mare avere pe care o ai este PERSONALITATEA TA. Educ-o zilnic și lucrurile bune vor veni la tine”. Cum ai început să scrii, să te gândești astfel la educarea semenilor?

– „Încă din perioada copilăriei îmi plăcea să scriu zilnic în agenda mea personală. Totodată, am început să citesc cărți de dezvoltare personală și luam notițe cu cele mai importante informații pentru mine. Astfel, am început să creez și eu la rândul meu anumite articole despre domeniile care mă pasionau. La început, scriam doar pentru mine, apoi mi-am creat un blog. Începând din acel moment, am scris foarte multe articole pentru diferite ziare. Lucrurile au evoluat ușor, dar sigur.”

– Ce te-a inspirat în scrierea cărții tale?

– „M-a inspirat nemulțumirea față de societatea în care trăim.

Mă revolta faptul că sistemul educațional transformă oamenii în roboți care sunt buni doar la memorat și cam atât. De asemenea, când vedeam că majoritatea oamenilor sunt nefericiți și abia reușesc să strângă bani ca să supraviețuiasca de la o lună la alta, eram mai motivat ca niciodată.

Pe lângă asta, prima dată am aplicat în viața mea toate acele învățături pe care le-am asimilat din cărțile de calitate pe care le citeam. Când am văzut că la mine funcționează principiile învățate de la mentorii mei, eram convins că va funcționa la oricine. Fiind un om căruia îi place să își ajute semenii, m-am pus pe treabă.”

– Cum au reacționat cititorii? Și cum ai reacționat tu la diversele opinii?

– „Spre surprinderea mea, oamenii erau foarte mirați și nu le venea să creadă că eu am scris o carte. Au fost foarte multe persoane interesate de ceea ce am creat. Mulți mi-au cumpărat cartea și îți mărturisesc că reacțiile au fost peste așteptările mele. Am primit mesaje foarte frumoase care m-au emoționat și care m-au motivat să continui ceea ce fac. Feedback-urile erau pozitive de la 9 din 10 oameni”

– Care sunt planurile tale de viitor?

– „Anul acesta vreau să îmi public a doua carte. Lucrez intens la acest proiect și cel mai important lucru este că am învățat foarte multe lucruri de la prima lansare”.

Toate spusele lui Lorand au fost adeverite prin opiniile celor care i-au citit cartea, punând suflet în ceea ce a scris și lăsând urme solide în memoriile lectorilor:

”Loránd este una dintre dovezile ce ne pot arăta că mintea și trupul pot funcționa într-o sinergie perfectă. Este unul dintre puținii oameni care luptă pentru o dezvoltare armonioasă pe toate planurile” – scrie Taher Sonu, psiholog, autor, public speaker despre carte.

Laura Urdareanu, bloggeriță la As de inimă roz, vorbește astfel despre cartea lui Loránd : ”Pe lângă conținutul bine documentat, Loránd reușește să te transpună în universul lui, iar pe măsură ce parcurgi fiecare capitol, observi că începi să-ți pui întrebări și să te redescoperi, ca în final să te poți transforma în cea mai bună variantă a ta.”

                                                                  ***
Kalas Loránd a devenit liderul propriei sale vieți, prin nimicirea limitelor impuse de lumea în care trăim și aplicând propriile reguli pentru a ajunge la succes. Uitându-mă însă la materialele video postate pe pagina sa de FB, în care îl putem vedea „luptându-se” cu sacul de box, lovindu-l cu pumnul și cu picioarul, m-am gândit să reformulez un pic ideea de îndrumare.

„Devino liderul propriei vieți”, văzându-i și o altă față a lui Loránd.

Cea a antrenorului de viață armonioasă.

Sus