Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Civitas / Cămila dintre blocuri și ungurii care fură Dâmbovița

 Cămila dintre blocuri și ungurii care fură Dâmbovița

Administratorul unui circ amenajat într-o parcare din municipiul Târgoviște a fost amendat cu 2.500 de lei de Prefectura Dâmbovița, după ce angajații acestuia au arborat drapelul Ungariei și pe cel al Statelor Unite ale Americii – citesc în news.ro.
                                                                                                                                                                                                   ***
Iresponsabilitatea guvernelor postdecembriste – care nu au avut prioritatea de a investi în cultură și învățământ – se vede tot mai clar în viața social-politică a României. O societate lăsată de izbeliște își va face de cap peste tot în lume. Iată, sufocându-se între malurile manelismului și becalismului, societatea română își caută scăparea din apele adânci suindu-se în corabia subculturii, pe motiv că subcultura este totuși mai bună decât manelismul. Adică în loc de cântărețul de manele Parizer este mai elegant ca șoferul de pe autobuzele publice să aculte muzică populară, de parcă autobuzul ar face parte din căminul lui de la țară.

În aceste condiții nu este de mirare că tot felul de oameni ajung în politică, se cațără în vârful carierei și încep să reprezinte mase mari de oameni. .

Lipsa oricărei șanse de a scăpa de bezna produsă de lipsa de pretenții a societății românești (“Ce să facem, mai rău să nu fie!), generează cazuri tragicomice – cazuri care trădează adevărata Românie a fațadelor.

Citind știrea pe news.ro nu am râs în hohote – mi-a trecut de mult cheful să stau ca un spectator la scufundarea unei societăți. 

Mi-am adus aminte când, săptâmânile trecute, într-o duminică foarte plăcută, cu boxe de biserică, am auzit un sunet straniu, care nu venea nici din boxe, nici dintre cocoșii bisericii (pe care le cunosc deja după voce) ci de pe lângă biserica ortodoxă.


Ciulindu-mi urechile, mi-am dat seama că este vorba de o cămilă care paște în zona verde dintre recent sositul circ MAXIMUS și Biserica Ortodoxă. În stânga blocuri, în dreapta blocuri, deci și boxele și râgâitul bietului animal au făcut ravagii. 

Deci, oameni buni, avem cămile între blocuri, cocoși de cartier, steag unguresc demascat de prefectul vigilent din Dâmbovița, ursuleț doborât de vitejii oameni ai ordinii la Sibiu.

Cam așa se ajunge dacă nu investești în cultură și învâțământ.

Sus