Miercuri, 13 Noiembrie 2019
Miercuri, 13 Noiembrie 2019


Civitas / Papa Francesco salută credincioșii din România (corespondență din Vatican)

Papa Francesco salută credincioșii din România (corespondență din Vatican)

Un grup de 500 de persoane din România: laici , preoți, surori la care s-au alăturat credincioșii din Roma - împreună cu episcopii au participat în aceste zile la Jubileul Extraordinar al Milostivirii propus de Papa Francesco la Roma. În prima zi Preasfintia Sa Episcopul de la București Ioan Robu la predica din Bazilica Sf. Petru ne-a amintit că:

"

Poarta Sfântă este un simbol al trecerii noastre în fața lui Hristos și prin Hristos. În acest timp trebuie sa medităm la iubirea lui Dumnezeu, iubire care ne consolează, ne dă speranță. Un itinerar interior de a face un nou pas de la atmosfera de toate zilele la un nou drum. O intensitate interioară de a obține indulgența în Bazilica din Centrul Creștinismului, în orașul unde simțeam milostivirea pe care urma să o primim. "“Cu Dumnezeu milostivirea e mare și cu El este salvarea. Salvarea arată cea mai mare eliberare pentru toată umanitatea, noul stil de viața la care suntem chemați și ne înalță la posibilitatea de a fi fii lui Dumnezeu. Noua viață făcută de iubire, pace si bucurie " au fost cuvintele Papei Francesco la audiența din Piața Sf.Petru. Am trăit o emoție unică a rugăciunii cu gândul și la cei dragi nouă la salutul Papei:

"Salut credincioșii din România"

a fost un moment de neuitat al mărturisirii noastre în Biserica Universală împreună cu Episcopii și Papa Francesco. Nouă ne rămân faptele și credința vie pentru a devenii creștini buni.

În mod personal m-a impresionat modul simplu cu care suntem chemați să împărțim această bucurie în acest An Sfânt.

Misericordes sicut Pater.

Dascalu Maria
vice-responsabil național al voluntarilor catolici pentru cooperare internațională în cadrul mișcării „Democrația Creștină”
Sus