Vineri, 15 Noiembrie 2019
Vineri, 15 Noiembrie 2019


Civitas / Angyaltábor (Tabăra de îngeri) – locul unde chiar se întâmplă minuni

Angyaltábor (Tabăra de îngeri) – locul unde chiar se întâmplă minuni– Pe vremea când eram copil, obișnuiam să planific mântuirea lumii. Momentan am renunțat la acest plan, dar continui să cred în schimbarea împrejurimilor. Înfrumusețarea vieții și a împrejurimii are mai multe modalități. Una ar fi Tabăra de Îngeri / cu această mărturisire am fost primiți la Casa Bethlen din Györgyfalva (Cluj-Gheorghieni) de Antal Enikő, „șefa îngerilor".– Această tabără este organizată de șase ani la rând în satul maghiar Gheorghieni din vecinătatea Clujului, pentru copiii din orfelinatele maghiare din Ardeal. Biserica Reformată din Gheorghieni – împreună cu sătenii – găzduiesc invitații taberei, indiferent de religie și naționalitate. Minunat este felul în care sătenii îndrăgesc acest eveniment – spune Antal Enikő, studentă al Institutului Teologic Protestant din Cluj-Napoca, sufletul acestei inițiative unice.– Organizatorii sunt cu toții voluntari, cu diferite specializări: teologi, pedagogi, muzicieni, instructori de dans popular, dar și un doctor și chiar o frizeriță. Noi, organizatorii, ne dăm toată silința și lucrăm cu suflet, ca să dăruim un program variat și experiențe deosebite acestor copii valoroși, cărora (în cele mai multe cazuri) această tabără reprezintă singurul program de divertisment pe tot timpul anului.Roadele muncii sunt raporturile pedagogilor din orfelinatele respective, înștiințări pozitive, cum ar fi faptul că „îngerașii” se întorc împliniți și mai bogați în valori spirituale care le dau putere pe tot timpul anului să facă față sarcinilor de zi cu zi.

–Văd că nici o secundă nu puteți să stați fără să fiți îmbrățișate de un „îngeraș”...– Da, copiii ne iubesc foarte mult, suntem un fel de mămici pentru ei... acest lucru este dovedit de afirmațiile lor așternute pe hârtie, cum ar fi: „pentru mine Tabăra de Îngeri este ca o a doua casă”, „oriunde mă simt bine, dar cel mai bine îmi este în această tabără”, „nu este posibil ca Tabăra de Îngeri să dureze tot anul? ”
– Tu ești „mămica șefă”. Celelalte „mămici” ce părere au despre această familie de îngeri?


– Iată câteva mărturisiri de la ele: ”Simt că avem șanse mari de a schimba cursul dezvoltării și creșterii acestor copii” (Fülöp Beáta).”Această tabără a pornit cu mari greutăți, dar, har Domnului și mulțumită susținătorilor, am ajuns să constatăm îmbunătățiri majore și să organizăm an de an tabere cu succese ascendente” (Palkó Krisztina-Júlia). Tabăra de Îngeri este locul unde chiar se întâmplă minuni” (Kádár Zoltán-János).
Sus