Sâmbătă, 24 August 2019
Sâmbătă, 24 August 2019


Civitas / De Ziua Copilului profesorii sunt în stradă

De Ziua Copilului profesorii sunt în stradă

Într-o societate în care luarea de atitudine este considerată ca un „lux domnesc”, toți care ies în stradă să-și ceară drepturile sunt văzuți ca reprezentanții unui fenomen neplăcut.

Da, iată că și profesorii au ajuns în stradă, mai exact în fața parlamentului, să facă ceea ce nu știu să facă bine, fiindcă ei nu sunt oamenii urletelor: să strige...Azi , de Ziua Copilului ... personalul din învățământ, membrii celor trei federații din învățământ : F.S.L.I., Spiru Haret, Alma Mater, venind din toate colțurile României și-au dat întâlnire la București pentru a protesta . Regiunea noastră a fost reprezentată – printre alții – de dascăli din Dej , Gherla , Câmpia Turzii, Ciucea, Borșa… și multe alte localități.

În fața Guvernului s-a strigat : Vrem o salarizare decentă! ; Și noi suntem importanți !,Vin ai noștri .... Pleacă ai noștri .. . Noi... A cui suntem! Educația - prioritate națională!                                         La luptă!  Raluca Dirjan și Alina Abrudan...

Timp de o oră s-a manifestat în fața guvernului, după care în marș... Coloane de manifestanți s-au îndreptat spre Cotroceni . Poate Președintele nostru, pedagog experimentat ne va auzi !
Că doar e tot profesor! Acțiunea se va încheia în jurul orelor 14.30.

Au participat în jur de 6000 de oameni . Din păcate cei care ne conduc vremelnic, nu au avut timp de noi ! Le-am lăsat doleanțele noastre la ușă.... poate într-o pauză de cafea se vor uita peste cerințele noastre modeste!
Sus