Luni, 26 August 2019
Luni, 26 August 2019


Civitas / „Vlad, rezistă!” – s-a strigat în Piața Victoriei

„Vlad, rezistă!” – s-a strigat în Piața Victoriei

Protestarii care au cerut demisia guvernului Ponta în urma tragediei de la Clubul Colectiv au ieșit din nou în stradă în perioada 28-29 aprilie 2016 ca să ceară de această dată demisia guvernului Cioloș. Indignarea tinerilor a fost cauzată de demisia lui Vlad Alexandrescu, singurul ministru al culturii care – conform protestatarilor – a vrut să facă reformă: „cred că este singurul ministru din acest guvern care își merită mandatul și a încercat să se ridice la înălțimea așteptărilor” (a declarat pe pagina de Facebook Lector Dr. Claudiu Crăciun care a partipat la miting).Protestarii care au inițiat în trecut și mitingurile de salvare a Roșiei Montană au precizat în comunicatul de presă că au aflat „cu surprindere că ministrul Vlad Alexandrescu a demisionat la cererea lui Dacian Cioloș”. De asemenea comunicatul de presă mai arată că este vorba de o acțiune civică fără semnificație politică: „Nu susținem politicieni, dar acest ministru a fost singurul care a făcut pași concreți pentru salvarea Roșiei Montane. Îndepărtarea lui este un mare pas înapoi în această privință.”

De menționat că Vlad Alexandrescu a recizat pentru Știrile ProTV, în legătură cu demisia lui, că problema conflictului intern de la Opera Română „a fost un pretext, am deranjat multe persoane pentru ca am introdus Roșia Montană în Patrimoniul Național și am propus-o pe lista Patrimoniului UNESCO, precum și pentru ca am oprit buldozerele care distrugeau monumente”. Nu trebuie uitat nici că Vlad Alexandrescu a protestat contra buldozerelor ce încercau distrugă monumente:

„Știți că sunt singurul ministru al Culturii care a ieșit în stradă să oprească... în Parcul Romanescu din Craiova, camioanele de demolări” (așa cum a precizat acesta într-o declarație pe realitatea.net).Parcul Romanescu din Craiova a fost inaugurat în 1903 și este declarat monument istoric.

Până la urmă susținerea din aceste două zile de protest l-au determinat pe Ministrul Vlad Alexandrescu să rămână în funcție:

„Vă mulțumesc tuturor pentru susținerea din ultimele zile: manifestațiile de stradă de miercuri și joi, opiniile publice, articolele de presă, numeroasele comentarii de pe rețelele de socializare și petițiile în favoarea rămânerii mele ca Ministru al Culturii. Din toate acestea am înțeles că reforma pe care am început-o în domeniul culturii are o largă audiență și răspunde unei așteptări generale de înnoire în sectorul cultural. În momentul de față continuarea acestei reforme este periclitată. Am convenit cu Prim-Ministrul că nu îmi voi depune demisia înaintea sărbătorilor de Paști.” (a declarat Vlad Alexandrescu pe pagina lui de Facebook).

Protestul „Vlad rezistă!” va fi reluat în Piața Victoriei pe 3 mai la ora 19 așa cum anunță comunicatul de presă al protestarilor:

De precizat că protestul se extinde și în alte zone, astfel încăt Timișoara și Clujul s-au solidarizat deja cu Bucureștiul în această cauză.
Sus