Joi, 12 Decembrie 2019
Joi, 12 Decembrie 2019


Civitas / Back to nature, one with nature – Green Sensation Festival 2016

Back to nature, one with nature – Green Sensation Festival 2016


Prima ediție a Green Sensation Festival a avut loc în anul 2014 la Golful de la Podul I din Tarnița și a fost urmată în 2015 de o ediție cu totul specială care a avut loc în perioada 14-16 august 2015 la Dealul Ungurului din localitatea Beliș. Peste 3800 de tineri au avut parte de o experiență de neuitat în cadrul celei de-a doua ediții a evenimentului, artiștii invitați, ca și Gojira și Planet H, Flow B sau Vlad Bretan au creat o atmosferă cu adevărat de senzație și adus multă adrenalină și voie bună în mijlocul participanților.După două experiențe de neuitat, Green Sensation Festival revine în perioada 8-10 iulie 2016 cu o deviză gata să îi aducă din nou împreună pe iubitorii de activități și distracție în mijlocul naturii, în 3 zile de neuitat, pe malul lacului Someșul Cald.

Back to nature, One with nature este motto-ul cu care ne dorim să fim mai aproape de nevoile semenilor noștri dar și ale societății în care trăim. Aceasta întrucât ediția 2016 își propune să redirecționeze 60 % din venituri către trei din principalele obiective pe care se concentrează Asociația Terramont Carpați și anume: ecologie, împădurire și ajutorarea oamenilor greu încercați din zonele montane greu accesibile.

În al doilea rând, ne propunem să dedicăm evenimentul multiculturalismului, prin participarea persoanelor de alte naționalități sau comunități din țara noastră.Obiectivele noastre rămân același și în a treia ediție a festivalului. Ne propunem promovarea activităților de divertisment și socializare într-un mediu natural, în spațiul verde, ca și promovarea sporturilor montane, sporturilor extreme, a jocurilor de echipă și încurajarea populației tinere către aceste activități.

Waterslide, tiroliană, echitație, waterblob, airsoft, tir cu arcul, caiac-canoe, cățărat, parașutism, parapantă, sau bubble fun sunt doar câteva din activitățile pe care le pregătim pentru cele trei zile de festival dedicat în special tinerilor cu vârste cuprinse între 18-35 de ani.De asemenea, participanții vor avea ocazia de a concura la diverse competiții în natură, cu ar fi: concurs cu bărci din PET-uri pe lacul Someșul Cald, scopul concursului fiind colectarea și reciclarea a PET-urilor într-un mod creativ, concurs de alergat, înot și mountain bike (triatlon), sau concurs de alergat pe un traseu cu obstacole.

Totodată, ne dorim să punem accentul și pe educația non-formală prin workshop-uri de ecologizare creativă, meditații, sculptură, pictură, sau dezvoltare personală.Nenumăratele activități în natură vor fi perfect combinate cu petrecerile în aer liber, ne vor distra artiști ca și Dj Necs, CDj Team, Flo, Dj Litchi, ApreSkeyz.

În același timp, Green Sensation 2016 își propune să îi determine pe tineri să descopere frumoasele zone ale României sprijinind astfel dezvoltarea turismului national. În acest sens, pregătim un târg de turism cu tema ”Cunoaște-ți țara!” prin care diferitele destinații și atracții turistice vor fi aduse mai aproape de public.

Cazarea participanților fie în corturi în spațiul de campare special amenajat sau în cabanele disponibile pe malul lacului Someșul Cald.Sus