Luni, 26 August 2019
Luni, 26 August 2019


Civitas / Mucenici moldovene演i cu suflet secuiesc

Mucenici moldovene演i cu suflet secuiesc

Da, da... Chiar despre mucenici o s vorbesc azi. 波 演ii de ce? Pentru c anul 綼ta mucenicii mei au avut sufletul secuiesc.

Nu m a演eptam s scriu vreodat despre mucenicii pe care 蟊 fac, pentru c 蟊 fac anual, dup aceea槐 reet, cu aceea槐 cantitate de nuc, 螽 acela槐 cuptor. Eh, anul 綼ta ceva a fost diferit la mucenicii mei moldovene演i.

„Socoteala de acas nu se potrive演e cu cea a Electricii”, ar trebui introdus ca zical, pentru c la c漮 de des au t緅at cei de la Electrica curentul la noi 螽 bloc pentru diferite intervenii, ar fi p綷at s nu devin o zical uzual.Bine螽eles c socoteala mea nu s-a pliat pe socoteala angajailor electricieni 槐 螽 plin proces de creaie minunatul meu cuptor electric a „adormit”. Cu tot cu dolofanii mei mucenici. M uitam nedumerit la cuptorul stors de vlag 槐 m g滱deam la tot efortul depus, pentru c anul 綼ta m-a „ajutat” 槐 noul membru al familiei noastre.

Ca s n-o mai lungesc, pentru c deja ai prins firul pove演ii – aveam dou t綮i de mucenici cruzi 槐 zero curent 螽 cuptor – am b綟ut la u榮 vecinei mele de vis-a-vis, cu g滱dul c o avea cuptor pe gaz. Surpriz sau nu, 槐 vecinica avea tot pe curent deci, ca 槐 mine, nu avea nici ea curent. Dar mi-a zis c Zsuzsa de la 7 are aragaz cu gaz. Hai la Zsuzsa. Ca s v facei o idee, eu m 演iu cu 99% dintre vecinii mei doar din lift 槐 din faa blocului. Ne salut緆 politicos, dar habar nu am cum 蟊 cheam.

Cu vecina de la 7 m 演iu puin mai bine pentru c are un c毃ne tare dr緁u 槐 am mai stat la discuii despre c毃ni 螽 perioada 螽 care voiam s 螸i iau un patruped. Am b綟ut la u榮 vecinei, i-am expus problema mucenicilor care st綟eau gata s se bronzeze dar care nu aveau unde 槐 instantaneu mi-a oferit „solarul” de ocazie s le fac felul dolofanilor.At漮 vecina mea de vis-a-vis c漮 槐 cea de la 7 演iu bine c-s rom滱c, 螽s m-au ajutat f綖 s stea pe g滱duri. A榮, degeaba, f綖 s a演epte ceva la schimb, f綖 s urm綖easc ceva. Ci doar pentru c eram vecina care avea nevoie de ajutor. Nu rom滱ca. Vecina. 波 pentru asta le mulumesc. Mucenicii mei au avut suflet secuiesc anul 綼ta 槐 au fost tare buni. Poate se ia curentul 槐 data viitoare...

Doamna Zsuzsa, promit c vin cu reeta, a榮 cum m-ai rugat.
Sus