Joi, 21 Noiembrie 2019
Joi, 21 Noiembrie 2019


Civitas / Așteptând la capătul european al drumului Damascului

Așteptând la capătul european al drumului Damascului

În aceste zile Corbii Albi vor fi la datorie în gara din Debrețin, conlucrând cu Migration Aid Debrecen în primirea, încurajarea, ajutorarea și informarea acelor refugiați care și-au lăsat totul în țara natală, pentru a scăpa cu viață de furia acelora, care îi urăsc de moarte numai pentru faptul că sunt ALTFEL.Delegația Corbilor Albi va fi condusă de Septimiu Borbil (colaborator special al portalului Corbii Albi) și Csaba Szabó, președintele Asociației Clubul Media Corbii Albi, Cluj/Kolozsvár). Vor fi prezenți simpatizanți și cititori ai portalului, dând primul ajutor celor nevoiași, apă și hrană acelora care vin cu trenurile din sudul Ungariei, după ce au trecut ilegal frontiera de sud a țării.Pentru copii se vor distribui fructe, sucuri, Vitamina C, jucării, scutece, lapte praf, medicamente contra tusei, diareei, mici jucării și rucsacuri mici, pentru a avea în ce duce aceste lucruri până la Centrul de Refugiați din Debrețin, care se găsește la 8 km de gara Debrețin. Cei care au bani, se vor duce cu taxiul până la Centru, ceilalți cu autobuzul de lungă distanță (gratuit) iar cei sosiți după ora 22 se vor deplasa pe jos.

Înainte de acest drum refugiații vor fi informați de Migration Aid Debrecen, Asociația Clubul Media Corbii Albi, Cluj/Kolozsvár și alte grupări civile despre dispoziția centrelor de refugiați din Ungaria, ajutându-i să se orienteze pe harta Ungariei. Grupurile vor fi conduse la peronul trenului în pricină, iar la nevoie se va acorda ajutoar acelora care sunt răniți după „marșurile” de zeci și zeci de kilometri din Afghanistan, Siria și alte state măcinate de războiul intoleranței.Cititorii noștrii pot ajuta acești oameni prin a da like la această știre. Hai să ne închipuim, că fiecare like ar valora 10 euro, adică atât, cât cer taximetriștii din Debrețin pentru un drum pe ruta Gara Debrețin Centrul de Refugiați din Debrețin.

Oare câți copii am putea ajuta așa virtual, cu un like, ca ei să nu facă ultimii pași a „marșului refugiaților” pe jos, cu tălpile rănite încă din Siria. Rănite poate exact pe acel drum vestit din Damasc, despre care au auzit majoritatea creștinilor și bisericoșilor din lume când se face referire la credință.
Sus