Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019


Civitas / Opoziția face primul pas spre maghiari – Eckstein Kovács Péter propus pentru funcția de Avocat al Poporului

Opoziția face primul pas spre maghiari – Eckstein Kovács Péter propus pentru funcția de Avocat al Poporului

Conform știripesurse.ro PNL, USR și PMP susțin un fost ministru UDMR pentru a-l înlocui pe Victor Ciorbea. Conform portalului ”PNL, USR și PMP s-au înțeles pe un pachet mai larg de măsuri. Pe lângă susținerea Ralucăi Turcan pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, cele trei formațiuni se angajează să mai opereze o serie de modificări.”


Contactat de Corbii Albi fostul ministru delegat pentru minoritățile naționale a precizat:

 Până acum am fost contactat numai de asociații civile foarte serioase și respectate, care m-au întrebat dacă aș accepta funcția de avocat al poporului. Vă spun sincer că m-am simțit onorat că societatea civilă are așa o încredere în mine, încât sunt gata să mă pună în această situație concurențială. Trebuie să subliniez că nu este vorba de o cerere politică, venită de la unele partide, ci una venită de la asociații civile vestite și stimate în România. Eu cred că oricine ar fi onorat dacă aceste asociații l-ar fi contactat, exprimându-și stima lor față de activitatea mea civică” – a declarat fostul ministru delegat pentru minoritățile naționale și fost consilier al președintelui Traian Băsescu. Acesta a fost adesea un critic extrem de aspru al politicii controversate a UDMR-ului inclusiv pe tema reformei justiției, rupând chiar legăturile politice cu această formațiune.


Eckstein a semnat în februarie pentru USR Plus, devenind astfel cel mai influent om politic maghiar al cercurilor de opoziție maghiare din Romania (”cercurile maghiare extra-UDMR”), având foarte mulți susținători și în rândul românilor.


Eckstein este în relații foarte bune cu senatorul USR Remus Mihai Goțiu care altminteri a făcut parte din echipa de campanie a acestuia în 2012, sprijinând politicianul maghiar (pe atunci încă udemerist) în lupta sa pentru scaunul de primar al Clujului.

Sus