Duminică, 25 August 2019
Duminică, 25 August 2019


Civitas / Nature Cool/Corbii Albi - Ieșirea spectaculoasă a puilor de Caretta caretta din cuibul de nisip

În cadrul proiectului Nature Cool inițiat de Corbii Albi cu scopul de a apropia tinerii maghiari și români de ”adrenalina naturii” (ca și alternativă la lumea de joacă a calculatorului), mica echipă a asociației s-a alăturat prestigioasei organzații Archelon, asistând-o în activitatea sa de a monitoriza ieșirea spectaculoasă a puilor de Caretta caretta din cuibul de nisip al plajelor invadate de turiștii din insula Creta.


Evenimentul de o rară spectaculozitate este supravegheat de o echipă tânără internațională, care folosește toate mijloacele posibile de a atrage tinerii spre o viață în armonie cu natura, nu mai puțin spectaculoasă decât jocurile de calculator. Corbii Albi au fost instruiți în a da ”primul ajutor” animalelor dezorientate de către Maia la Cour, o tânără voluntară din patrula de monitorizare matinală a plajei din nordul insulei Creta.


Conform Maiei, țarcurile din trestie montate între șezlonguri au rolul de a dirija țestoasele ieșite din ouă spre mare. − Am montat zeci de tăblițe de infomare adresate turiștilor, legate de cuiburi și primele măsuri de ajutorare a noilor nascuți − spunea Maia celor care i-au înconjurat cu real interes.

Sus