Joi, 18 Iulie 2019
Joi, 18 Iulie 2019


Civitas / Nature Cool/Corbii Albi − Despre căpușa lui Zsemle și iubirea de animale

Nature Cool/Corbii Albi − Despre căpușa lui Zsemle și iubirea de animale

Când mergem la munte lumea se distrează că întotdeauna port la mine penseta pentru căpușe. La cabane turiștii se miră că trec pe la câinii proprietarilor, uitându-mă dacă nu cumva sunt chinuiți de căpușe. Acești câini de la cabane sunt de obicei alintați la maxim de turiști, însă nimeni nu observă bolile lor nevăzute.

Așa l-am întâlnit pe Rexi-Ursu-Maica-Lena-Alex, pe care noi l-am botezat Zsemle, datorită culorii sale de pâine coaptă, la o cabană din Apuseni. Zsemle a avut două căpușe pe care m-am pregătit lung să le scot. Văzând penseta, Zsemle nu s-a agitat, deoarece nu știa despre ce este vorba. În câteva secunde i-am scos căpușele, turiștii mirându-se că pe mine mă interesează și ”câinii străini”.


Localnicii mi-au povestit că Zsemle a fugit de la o cabană îndepărtată și nu se știe de ce nu vrea să se întoarcă. Unii spun că a fost bătut în mod repetat. Stăpânul lui degeaba a venit după el să-l ducă acasă, el de fiecare dată când l-a văzut a fugit în pădure.

Zsemle a fost foarte recunoscător că i-am scos căpușele. Abia am scăpat de el ca să pot porni pe drumul forestier care conducea spre gară...

La revedere Zsemle și ai grijă de tine!

Sus