Duminică, 25 August 2019
Duminică, 25 August 2019


Civitas / Proiectul ”Nature Cool” al Corbilor Albi pentru adolescenții maghiari și români

Corbii Albi inițiază adolescenții maghiari și români în toate domeniile turismului, mai ales în cele care pot fi considerate ”cool” pentru tineri.


Între 12-16 august are loc în Munții Vlădeasa respectiv Munții Dornei prima tabără ”cool creativă” a Corbilor Albi.

Scopul primordial al minitaberei este de a ajuta tinerii în socializare, cel secundar fiind acela de a oferi o alternativă pentru universului virtual în care trăiesc acești adolescenți în fața calculatoarelor. Tinerii sunt inițiați în exocarstologia aplicată (căutarea peșterilor în regiunile carstice) palinologie și mitologie (ciuperci otrăvitoare, basme legate de ciuperci cu pălărie), drumeția culturală (colectarea informațiilor naturale și culturale ale unor trasee turistice).


Cele trei teme de ”rezolvat” au fost: 1. organizarea ad hoc a unei mini expediții cu scopul de a descopri o peșteră de minim 3 metri într-o zonă carstică neumblată, 2. folosirea animalelor de companie (câini) in cercetarea carstului (asigurarea legăturii dintre cercetătorii de suprafață care se îndepărtează mai mult de 50 m unul de celălalt), 3. pădurea ca sursă de optimism și adrenalină (cazuri nostime, fenomene care pot fi considerate haioase), 4. scrierea unei relatări de 20 de rânduri legate de aportul personal la această mini tabără.

În aceste zile vă vom prezenta cele 4 relatări considerate publicabile:

1. Cum am descoperit Grota Mitului cu argila roșie


2. Cum se comportă un corgi când simte suflarea peșterii


3. Corbii Albi descoperă Cimitirul Piticilor


4. Calul misterios din molidiș care are coarne și rumegă 

Sus