Luni, 23 Septembrie 2019
Luni, 23 Septembrie 2019


Civitas / Septimiu Borbil: Dragi maghiari din România, ați fost din nou băgați pe țeava tunului …

Septimiu Borbil:  Dragi maghiari din România, ați fost din nou băgați pe țeava tunului … 

 
Dragi maghiari din România, ați fost din nou băgați pe țeava tunului … Invariabil, când în România se sparge v’un buboi, voi sunteți cei arătați cu degetul!

De această dată, proaspătul senator ALDE – Daniel Zamfir, transmite următorul mesaj: „Imaginea asta nu va fi uitată multă vreme. Seamănă izbitor cu scena din martie 1990, când la Târgu Mureș a fost linșat Mihăilă Cofariu. Acum, niște forme de viață, imbecili și scelerați, bolnavi de ură, linșează o femeie-jandarm. 

Șeful său suprem, președintele CSAT, condamnă ferm intervenția brutală a Jandarmeriei?!? Imaginea asta s-ar putea să-l urmărească multa vreme. Ghinion. Ei ar fi vrut ca victima sa fie din partea protestatarilor” (https://www.dcnews.ro/daniel-zamfir-imaginea-asta-s-ar-putea-sa-l-urmareasca-multa-vreme_607373.html) 

Cred că mesajul este cât se poate de limpede și prin urmare înțelegeți cu toții cine erau în martie 1990, în viziunea tovarășului de drum al unora dintre liderii comunității voastre, „formele de viață, imbecilii și scelerații, bolnavii de ură”. Îmi pare rău de voi, dar n-am ce vă face și nici nu vă pot împiedica să fiți încă multă vreme un „liant” de aceast gen pentru Tânăra Românie.

Sunt de acord că găselnițele Brătienilor în materie de liberalism sunt greu de digerat și că nu prea avem oameni politici, dar asta e una și să te faci „frate cu dracu’” e cu totul altceva. Nu vă e lipede că nu veți trece puntea? Sunteți orbi? Chiar nu vedeți că ăștia – prin vocea Academiei sau a vreunui traseist – se iau de voi ori de câte ori prind momentul?

Cred că am zis deja destul. Voi adăuga doar că într-adevăr, scenele din ajun seamănă izbitor cu cele din martie 1990 de la Târgu Mureș, dar și cu cele de la Mineriade și e logic să fie astfel, câtă vreme Păpușarul ce trage sforile represiunii e același. În orice caz, în anul Centenarului ies la suparafață toate hibele împinse până acum cu piciorul sub covor, iar problemele voastre, ale maghiarilor, derivă din acestea. Aveți de ales între libertatea tuturor și condiția de asistați, pentru că dacă e să privim lucrurile în profunzime, pănă și tăblițele bilingve obtinute in atari conditii, miroasă a ajutor social …
Sus