Marţi, 25 Iunie 2019
Marţi, 25 Iunie 2019


Civitas / Răzvan Lupescu: Nouă români pleacă pe oră din România.

Răzvan Lupescu:  Nouă români pleacă pe oră  din România.

Observ o mare bucurie în cercul celor ce l-au detestat, toți marii naționaliști, cei ce se bat cu pumnul în piept că-s patrioți și iubesc România și doar România desigur, se bucură că Remus a plecat

Din păcate această bucurie primitivă, a elevului obraznic ce se bucură că iar n-a venit profesorul la ore, ne-a dus unde suntem azi

Nouă români pleacă pe ora definitiv din România.

De-a lungul timpului n-am știut să ne ținem valorile aproape, să le încurajăm în ceea ce făceau.

Mai târziu ne pare rău și devenim ipocriți ridicându-i pe un piedestal destul de grețos, pe cei ce au realizat ceva și desigur bătându-ne cu pumnii în piept că-s mari români, uitând că tot noi i-am alungat din țară. 

Remus Cernea e nenea ăla ce dorea să-i considere pe delfini persoane non umane, ce milita pentru drepturile minorităților sexuale, era vegan și câte și mai câte lucruri de neacceptat pentru poporul român pur si ''tradițional''. 

O pagină ce-și spune ''de cultură'' ba și ''a vieții'' pe deasupra, jubileaza că Remus Cernea a plecat. 

Păstrând proporțiile însă, ideea e aceeași, să ne amintim ce pățea Brâncuși pe ulițele satelor din România. 

       

Era la fel luat în râs, i se spunea că se ține de prostii, că ce face el n-are niciun sens și nici frumos nu este.

Să ne amintim de nenea Iancu?*

”Pentru nimic în lume n-aș părăsi acest colț de viață străină (Berlin) pentru a mă reîntoarce în patrie. Să mai văd ceea ce am văzut, să mai sufăr ceea ce am suferit, aceleași mutre, aceleași fosile cari conduc viața publică, otrăvindu-te numai cu privirile lor stupide și bănuitoare. Nu, dragul meu, nu. M-am exilat și atâta tot. Aerul de aicea îmi priește, sunt mulțumit cu ai mei și n-am ce căuta într-o țară unde lingușirea și hoția sunt virtuți, iară munca și talentul, viții demne de compătimit”

Nici nu mai vorbesc de medicii ce pleacă, de inginerii ce ne părăsesc țară. Între timp mor oamenii cu zile în spitale pentru că nu mai sunt medici buni, se dărâmă podurile si drumurile se surpa de noi, pentru că cei ce ar putea să le consolideze sau sa le proiecteze corect au plecat și ei; avem inundații pentru că cei ce ar putea gândi un sistem de baraje iar au plecat. 

Dorim însă o lege a anti-românismului și să-i băgăm la închisoare pe toți cei ce ne critică.

Doar locuri avem acum, i-am eliberat pe toți criminalii, violatorii și pungașii. Trăiau în niște condiții inumane săracii.

*Ion Luca Caragiale scria lui Vlahuță
Sus