Joi, 18 Iulie 2019
Joi, 18 Iulie 2019


Civitas / Camelia Moldovan Keintzel: Eu nu am să ies în stradă pro feminism

Camelia Moldovan Keintzel: Eu nu am să ies în stradă pro feminism

Nu cred ca trebuie sa fiu feministă. Într-o lume normală, nu ar fi necesar să lupți să primești ceva că ești femeie. Organele sexuale nu te fac mai bun, mai bátor si în nici un caz mai deștept.

Dar cred, asa naiv, ca feminismul, ăla adevărat, la baza lui, nu era despre "nu mă rad pe picioare, dacă arăt ca Yeti sunt mai valoroasă". O femeie stie sa facă spargatul între familie, job si viața socială cu abilități nebănuite si fără să scrie pe fb "lucrez ca manager by my family".

E normal dacă naștem, să și vedem de copii, că instinctul așa ne vrea, e in firea noastră să organizăm, să "rezolvam" totul.

Să nu mă lungesc, o femeie în durerile nașterii e aproape de a afla ce simte un bărbat rācit!

Pentru mine feminismul nu e înverșunare. Nu e "pe ei și pe mama lor de bărbati"… De ce ne apucă așa valul cam după a doua, a treia primăvară?

Aia e adierea ușoară a menopauzei. Ușoara, dar e acolo.

    

Nu mă văd eroină pentru că sunt femeie.Trăim viața ce ne-o alegem să trăim, luăm hotarârile bune sau rele, trăim cu ele sau le schimbăm, că suntem femei sau bărbati! Bunica mea are 105 ani si nimeni nu i-a spus "tanti Anica, ce spui, vrei să fii feministă?" că eu cred că-i spunea "nu am vreme, că mă duc la sapā".

Avortăm sau nu, câștigăm sau nu cât un bărbat, votăm sau nu, clar că e important să știm unde ne poziționăm. De aici însă și până la a impune punctul nostru de vedere altuia e cale luuungă.

Eu nu am să ies în stradă pro feminism. Nu-s genul să-mi urlu cerințele în gura mare în centru cu pancarta de gât. Doamnelor, suntem aici să trăim, frumos, urât, lejer, crunt, să împărțim bucurie și fericire, să râdem, să plângem!

Dacă nu pricepem asta, ne puteam naște și bărbati, tot nu ne mergea mai bine! Pentru mine, omul îsi face singur valoarea, indiferent de sex, etnie si culoare.

Suntem, prin naștere, toți egali.

E doar problema noastră dacă acceptăm ca cineva să schimbe asta.Sus