Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019


Civitas / Benedek Péter: A încuraja lumea să practice mișcarea în aer liber în mod regulat, te face și bucuros și deosebit

Benedek Péter: A încuraja lumea să practice mișcarea în aer liber în mod regulat, te face și bucuros și deosebit

Cu cât o societate este mai bogată în organizații civice, cu atât mai mult se dezvoltă spiritul de gospodar al propriilor puteri. Spiritul civic este motorul societății moderne, cei care promovează acest spirit învață de fapt oamenii să-și trăiască viața evitând de departe indolența și nepăsarea, două caracteristici al regiunilor fără experiență de autogospodărire.


Ardealul este o adevărat colector al mișcărilor civice modern, începând cu ocrotirea naturii sau protejarea monumentelor istorice până la drepturile omului.

Apariția unei noi asociații civice este întotdeauna o bucurie pentru cei care cred în frumusețile vieții, cred în viitorul meleagurilor natale, purtând stindardul unui crez în puterea proprie și frumusețea reușitei colective – o reușită care este un adevărat sudor al societății.


Asociația Transylvania Team este una dintre aceste organizați non-guvernamentală, cu sediul în Cluj, al cărei scop constă în promovarea activităților sportive, a miscării în aer liber de către persoane de orice vârsta. Printre activitățile asociatiei au un loc special organizarea si participarea la diferite concursuri, cum ar fi alergări în grup, alergări montane, alergări cu obstacole, bootcamp, drumeții, pescuit montan etc. 

– A încuraja lumea să practice mișcarea în aer liber în mod regulat, te faci și bucuros și deosebit – îmi spune fondatorul Asociația Transylvania Team, Benedek Péter (foto). – Proiectul cel mai fain a fost câștigarea locului 1 a stafetei feminine în cadrul evenimentului Wizz Air Maraton Cluj. Alergările au fost prezente la munte dar și pe asfalt, ne-au reprezentat colegii în țară și pe meleagurile Statelor Unite ale Americii sau în Ungaria – adaugă fondatorul.


Fotografiile publicate pe pagina lor FB dezvăluie un grup civic, care ar merita mai multă atenție din partea presei. De reținut și varietatea nișelor de preocupare: de la alergare în grup până la pescuitul montan – amândouă proiecte amintite reprezentând preocupări pe căt de sănătoase cu atât mai bogate în reuțite personale și colective.

      

Dacă Asociatia Transylvania Team ar avea doar aceste două activități, deja ar putea fi considerat o mișcare civică purtătoare de germenii chatarsisului. Toată stima pentru Benedek Péter și toți aceia care reușesc să ridice din șezut oamenii fără chef, obosiți de lipsa de orizonturilor din România.

Le a kalappal! Jos pălăria!


Sus