Marţi, 19 Noiembrie 2019
Marţi, 19 Noiembrie 2019


Civitas / ONG Fest 2017 – A avea un copil nu trebuie să fie un lux

ONG Fest 2017 –  A avea un copil nu trebuie să fie un lux

Infertilitatea este o boală. A avea un copil nu trebuie să fie un lux – ne anunță una dintre cele mai importante și recompensate organizații civice din România, intitulată Asociația SOS Infertilitatea. Fondată în 2008, asociația și-a adunat în jurul său mii de voluntari și mii de familii, care datorită încurajărilor și informațiilor oferite de asociație s-au lepădat de fricile lor și s-au prezentat pentru fecundația in vitro.  

           

La ONG Fest 2017 Asociația SOS Infertilitatea a fost reprezentată de două voluntare, ale căror viață a fost schimbată total de asociație. După ce au primit informațiile necesare respectiv încurajările din partea asociației, Gibes Corina și Irimie Marilena și-au luat inima în dinți și au făcut pașii pentru a vindeca această boală, numită infertilitate. Corina a și născut de atunci, având un băiat de 4 ani, iar Marilena este însărcinată în luna a 4-a. 
      
  Asociația, care mi-a schimbat viața, desfășoară din 2008 o campanie de advocacy pentru drepturile persoanelor afectate de infertilitate, în domeniul reproducerii umane asistate medical și în cel al adopției – spune Gibes Corina. – M-ați întrebat, dacă avem feed back, și dacă știm de familii care datorită asociației au reușit să ajungă în acest stadiu superior la habitusului familial, care este mama, tata și copilul. Da, am văzut, știu de multe succese care au rădăcinile în promovările duse de asociație, al cărei voluntară am ajuns și eu cu timpul. Eu personal sunt cel mai bun exemplu. Fiul meu, chiar în acest moment a luat-o la fugă de aici, o să-l cunoașteți, când se întoarce. Da, el e miracolul nostru...


  Dacă nu era forumul administrat de asociație respectiv descrierile legate de acest fenomen, cred că nici acum nu aș avea acest sentiment minunat, ce ce se numește a fi mamă... Sunt în luna a patra... – mărturisește Marilena.  Miracolul se apropie. Propun tuturora, care au aceste probleme cu infertilitatea, să nu se închidă în sine, să nu se gândească la „ce spun alții”, ci să consulte lista noastră de advocacy. Clinici, adopții, fertilizare in vitro, inseminare artrificială... Să nu uităm, că asociația asigură întâlniri bilunare între persoane afectate de infertilitate, sub coordonarea unui psiholog specializat. 

 ***

De neprețuit activitatea acestei asociații, care iată, nu degeaba a fost premiată cu premiul întîi la Gala Societății Civile 2011 și Golden Award for Excellence la Romanian PR Award Gala 2011. Numărul vizitatorilor al www.infertilitate.com iarăși este spectaculos.

Sus