Duminică, 15 Decembrie 2019
Duminică, 15 Decembrie 2019


Civitas / Vákár István, vicepreședintele CJ Cluj distins de Mitropolitul IPS Andrei Andreicuț

Vákár István, vicepreședintele CJ Cluj distins de Mitropolitul IPS Andrei Andreicuț

– Această distincție mă onorează foarte mult, este un simbol spiritual foarte puternic, ceea ce rezultă încă din denumirea ei de Crucea Transilvana – declară Vákár István.

       

– Reunește simbolul sacru al credinței mele în domnul nostru Iisus Hristos cu dragostea eternă ce o port dragii mele Transilvanii. Totodată, este o mare și surprinzătoare onoare faptul că Mitropolitul IPS Andrei Andreicuț mi-a acordat mie această înaltă distincție, fapt care îmi întărește și mai mult credința în ecumenism, ceea ce consider eu că este poate chiar cea mai importantă misiune a vieții mele. Este foarte complex acest fapt, deoarece este cea mai înaltă distincție oferită de Biserica Ortodoxă Română prin IPS Andrei. Faptul că a privilegiat cu o astfel de onoare un maghiar, este, cred, primul pas pentru a construi un nou pod care unește prin dragoste spirituală și frățească cele două națiuni. Și credința îmi spune că vor mai fi astfel de pași și că vom continua pe această cale.Zile cotidiene și de sărbătoare pentru Vákár István (dreapta). Pe această fotografie se găsește în compania   Principelui Radu și a viceprimarului maghiar al Câmpiei Turzii (Aranyosgyșres),Szabó Róbert

Cred și susțin faptul că sunt mult mai multe sentimente care ne unesc, decât cele care ne dezbină, iar credința, apartenența la marea familie creștină este una dintre cele mai puternice legături. Cum bine se știe din activitatea mea publică, susțin necontenit cultura ca fiind cea mai importantă unealtă prin care ne cunoaștem reciproc. Iar o bună cunoaștere duce la o bună conviețuire, în respect reciproc. Promovarea Transilvaniei cu toate minunățiile ei, pe toate planurile, este un alt proiect comun și puternic – spunea Vákár István.
Sus