Miercuri, 11 Decembrie 2019
Miercuri, 11 Decembrie 2019


Călimară / Au început înscrierile la concursul Problema Solvenda Romania

Au început înscrierile la concursul Problema Solvenda Romania

Timp de două săptămâni așteaptă organizațiile Case Solvers și Mathias Corvinus Collegium înscrierea liceenilor la concursul Problema Solvenda Romania. Concursul istoric bazat pe rezolvarea unor studii de caz va avea loc la Cluj-Napoca, pe perioada februarie-aprilie 2017. La fel ca anul precedent, organizatorii așteaptă înscrierea liceenilor care sunt interesați de lumea strategiei și a rezolvării unor probleme, și, în același timp, vor să-și dezvolte capacitățile argumentative, logice și de prezentare.Elevii interesați se pot înscrie în echipe formate din trei membrii până în data de 26 februarie 2017, pe următorul link www.problemasolvenda.com/ro/hu, apăsând pe butonul din meniu numit Înscrie-te!. Premiul întâi constă, printre altele, dintr-o excursie de 3 zile la Budapesta.

Concursul are trei etape. Prima etapă constă în pregătirea online a concurenților. Aceștia vor avea ocazia să însușească informațiile necesare pentru a putea rezolva un studiu de caz pentru o situație istorică din clipurile și prezentările de pe pagina oficială Problema Solvenda Romania.

A doua etapă este preselecția online: echipele vor avea de rezolvat teste bazate pe prezentările și materialele de training deja întâlnite în etapa anterioară, iar cele mai bune 15 echipe vor ajunge în etapa următoare.

Aici, echipele vor avea de rezolvat un studiu de caz bazat pe o întâmplare istorică, având ocazia să fructifice informațiile însușite în etapele anterioare.

Pentru rezolvarea acestui caz, vor avea la dispoziție 72 de ore, la sfârșitul cărora vor avea de prezentat rezultatul unui juriu format din istorici și întreprinzători de renume.

Scopul principal al concursului este regândirea istoriei, încercarea de a dezvolta scenarii de tip “ce s-ar fi întâmplat, dacă..” și crearea unui trecut alternativ. În locul exercițiilor plictisitoare bazate pe tocirea unei liste fără sfârșit cu date istorice, concurenții primesc scenariul unei situații istorice și au ocazia să intre în pielea unei presonalități istorice, încercând să regândească și să schimbe trecutul cu ajutorul unor metode analitice și strategice.

Totodată, concursul Problema Solvenda Romania oferă elevilor informații prețioase despre modalitățile de rezolvare a unor probleme și le dezvoltă cunoștințele istorice.

Concurenții au ocazia să-și dezvolte competențele analitice și de prezentare, calități necesare în anii universitari, dar și să exerseze munca în echipă.

Mai multe informații pot găsi cei interesați pe pagina oficială www.problemasolvenda.com/ro/hu sau pe pagina de Facebook a concursului: Problema Solvenda Romania.
Sus