Marţi, 10 Decembrie 2019
Marţi, 10 Decembrie 2019


Călimară / Cluj Design Days – târg de produse designer made din Transilvania

Cluj Design Days târg de produse designer made iin Transilvania

Clujul a fost timp de patru zile, capitala noilor tendințe în materie de design. Cluj Design Days a adăpostit cele mai noi creații ale tinerilor designeri din toată țara.Cluj Design Days se vrea a fi cel mai mare târg de produse designer made in Transilvania. Anul trecut, evenimentul și-a propus să treacă în revistă creativitatea locală în materie de obiect. Anul acesta, vizitatorii au avut parte de un eveniment complex, cu un fashion show inedit, cu actrițe pe post de manechine, improvizând mișcări de dans contemporan.

“Cluj Design Days 2016 este a doua ediție de Cluj Design Days, de data aceasta am creat-o sub formă de pop-up store, unde designerii pot să îți vândă produsele. Anul trecut am expus 27 de designeri, anul acesta avem 42, avem designeri vestimentari, de obiecte, de mobilă, bijuterii, obiecte home design. De data asta, ne-am extins și nu am invitat numai designeri clujeni, ci și din București și alte localități”, spune Adrian Balcău, organizator Cluj Design Days.

Printre obiectele de decorațiuni, haine și mobilier, atenția ne-a fost captată de standul lui Dragoș Codrea, designer de obiecte, care fabrică penare de lemn, tocuri din piele, toate având gravuri și simboluri din tradiția românească.

“În mare parte lucrăm pe piele naturală și pe lemn, un stejar vechi de aproximativ 150 de ani. Facem produse preluînd meșteșugul de la străbunici, de la bunici, și astfel am reușit să reproducem obiectele într-un mediu contemporan”.Una dintre cele mai interesante creații vestimentare aparține Ramonei Manghiuc, designer clujean, care s-a folosit de perioada copilăriei, precum și a comunismului pentru a-și crea ținutele.

“Anul acesta ne-ați găsit aici cu idei, cu concepte interesante. Eu, de exemplu, am venit cu o colecție inspirată din comunism, o colecție inspirată mai mult din uniforma școlară, simplă și casual, din materiale naturale și cu o colecție de tricouri amintire, care are niște printuri, care după câteva spălări se duc ca și copilăria noastră și apoi noi trebuie să desenăm cu un creion textil viața pe care o s-o avem de acum încolo”.În cadrul târgului de creații unicat vizitatorii au plecat mai bogați în materie de tendințe în fashion, mobilier sau obiecte, cu certitudinea că la anul tinerii talentați sigur vor reveni cu creații inedite și într-un număr mult mai mare.

Sus