Miercuri, 11 Decembrie 2019
Miercuri, 11 Decembrie 2019


Călimară / Călătorie interioară la 17 ani

 Călătorie interioară la 17 ani

Săptămâna aceasta am avut plăcerea de a vizita o expoziție de pictură încărcată de un spirit juvenil, plin de profunzimea specifică sentimentelor unui om aflat la început de drum. Aflată la subsolul librăriei Diverta Hubertus (Bulevardul 21 Decembrie 1989 22, Cluj) și realizată de eleva Teodora Gavriluț, în vârstă de 17 ani, expoziția „Călătoria” ne poartă pe drumul parcurs până acum de tânăra artistă, denotând o continuă evoluție care promite un viitor plin de noi suprize.Elevă în clasa a 10-a la Liceul de Arte „Romulus Ladea”, Teodora profită de anii adolescenței pentru a se lăsa dusă de valul imaginației, încercând să dea frâu liber sentimentelor și să-și lase amprenta în culorile așezate pe hârtie. Mi-a povestit cum deja de mic copil i-a făcut plăcere atât să deseneze, cât și să se lase inspirată de alți artiști, preferând în special cultura japoneză a benzilor desenate, lucru dovedit și de faptul că își dorea ca într-o zi să ajungă să aibă o carieră tocmai în acest domeniu specific.

Ea descoperă în viața de zi cu zi numeroase elemente care să o inspire, cum ar fi diferite colțuri din natură, fotografii sau muzică.

Ținta ei, mi-a explicat ea, este să creeze picturi vii, cărora să le ofere o parte din personalitatea sa, conferindu-le astfel, implicit, un caracter original. „Fiecare pictură are un sâmbure de adevăr”, mi-a spus ea, deoarece artistul dă naștere unei povești în interiorul căreia el plasează o bucățică din sufletul lui, un mic framgent din spiritul său creator.

E imposibil astfel ca în momentul în care vizualizați expoziția Teodorei să nu resimțiți veridicitatea acestei afirmații. Încăperea care o găzduiește e încărcată de emoțiile adolescentine, de visele și pasiunile puternice mișcate de un elan artistic aflat încă în perioada de formare.Până pe data de 31. mai, aveți posibilitatea să vizitați personal expoziția tinerei artiste și să vă formați o opinie proprie despre coloratele picturi care, prin intermediul jovialității pe care o degajează, promit să vă însenineze dispoziția.
Sus