Miercuri, 11 Decembrie 2019
Miercuri, 11 Decembrie 2019


Călimară / Îmbrățișarea pasiunii la 14 ani

Îmbrățișarea pasiunii la 14 ani

Zilele acestea am avut parte de o plăcută experiență care mi-a reamintit că talentul se poate ascunde în cele mai neașteptate locuri. Ducându-mă să vizitez la sala Radio din Cluj expoziția Amaliei Crișan, o tânără artistă care se află la începutul unui promițător drum în lumea artei, pot spune că nu mă așteptam deloc la ceea ce urma să descopăr. La doar 14 ani, artista dă dovadă de maturitate în maniera de a crea, impresionând printr-o armonie atât în picturi, cât și în mentalitate.Elevă în clasa a 7-a la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, Amalia reușește, prin multă disciplină, să îmbine cu succes programul școlar cu pasiunea ei, spunând că în viitor și-ar dori să îmbrățișeze o carieră în domeniul artei.

Cu mult patos mi-a povestit despre faptul că incitanta ei călătorie pe meleagurile acestei activități se întinde pe parcursul a mai mulți ani, începând încă de la vârsta de 5 ani, lucru dovedit și de toate expozițiile personale pe care le-a avut în trecut.

Cu multă precocitate mi-a explicat cum a remarcat că în timp, stilul ei de a crea s-a transformat, evoluând și obținând treptat o complexitate care se remarcă lesne în momentul în care îi sunt privite desenele puse pe hârtie în diferite momente ale vieții ei ca artistă.

Am fost curioasă să aflu ce o inspiră și mi-a răspuns că îi place să dea frâu liber sentimentelor, încercând să supună unei metamorfoze diferite aspecte pe care le descoperă în viața de zi cu zi, în special din natură. Întotdeauna lasă loc unei interpetări, conferind creațiilor un mesaj liber pentru privitorului dispus să privească în spatele jocului de culori.
 


Amalia poate fi privită drept un exemplu pentru toți tinerii care doresc să-și îmbrățișeze pasiunile, motiv pentru care i-am cerut sfatul, iar ea, cu ochii luminați, mi-a răspuns că e important să nu se teamă să facă sacrificii și nici să fie competitivi și să facă tot posibilul să nu se dea bătuți.

Sus