Luni, 26 August 2019
Luni, 26 August 2019


Călimară / Biblioteca Româno-Maghiară: ”Astăzi sunt foarte fericit!” ne scrie cititorul Varga Zsigmond

Biblioteca Româno-Maghiară: ”Astăzi sunt foarte fericit!” ne scrie cititorul Varga Zsigmond 

Mesajul de mai jos l-am găsit pe pagina mea de socializare, postat de un pasionat de literatură. Vi-l reproduc exact:

"Mulțumesc frumos! Am primit cadou o carte a copilăriei mele pe care am citit-o în limba maghiară. Mi-ar fi plăcut să o citesc și în limba română. Aș fi fost curios cum au tradus: ”Könyörgöm akasszuk fel!” Acum am ocazia, mulțumită doamnei Erika Mărginean. 

Este vorba de cartea ”Băieții din strada Pál” de Molnár Ferenc în traducerea lui Vasile Micu. O carte ce nu ar trebui să lipsească din biblioteca nici unui băiat. A doua bucurie este pentru "trei" cu o frumoasă dedicație din partea unuia dintre autori. Mulțumesc frumos de multe ori! E bucurie cu lacrimi. Mulțumesc! Astăzi sunt foarte fericit!” 

a postat Varga Zsigmond, coordonatorul Ambulanței Private Samaritanus din Târgu Mureș. Deși foarte ocupat cu repatrierea românilor accidentați ori aflați la tratament prin spitalele din țările Europei, Varga Zsigmond își face timp și pentru lectură. Fiind printre primii târgumureșeni care și-au arătat interesul față de filiala noastră, comentând și venind cu propuneri de scriitori și cărți pe care le citise, am considerat că merită un cadou din partea noastră!

                                                                             ***

Să arunce primul piatra care nu s-ar bucura primind un asemenea mesaj de la un cititor! Ne apropiem încet dar sigur, de celebrarea celor șase luni de la înființarea filialei târgumureșene a Bibliotecii Româno-Maghiare, denumită Comunitatea Iubitorilor de literatură/Irodalomkedvelők közössége. 

Printre primii târgumureșeni care și-au arătat interesul față de filiala noastră, comentând și venind cu propuneri de scriitori și cărți pe care le citise. Deși foarte ocupat cu repatrierea românilor accidentați ori aflați la tratament prin spitalele din țările din Europa, Varga Zsigmond își face timp și pentru lectură.
Sus