Vineri, 22 Noiembrie 2019
Vineri, 22 Noiembrie 2019


Călimară / Bloggerii portalului Corbii Albi își revăd cele mai bune articole în formă de volum colectiv

Bloggerii portalului Corbii Albi își revăd cele mai bune articole în formă de volum colectiv

Primăvara la Corbii Albi debutează cu noi proiecte naționale. După formarea filialei Bibliotecii Româno-Maghiare Corbii Albi la Sighetu Marmației, iată că și Târgu Mureș se înscrie pe lista succeselor organizatorice. În orașul de pe Mureș se va deschide în cursul lunii martie Filiala Bibliotecii Româno-Maghiare Corbii Albi – coordonată de jurnalista Erika Mărginean.

Mica bibliotecă este formată deocamdată din 30 de volume, dintre care Jókai Mór (Omul de aur, Fiii omului cu inimă de piatră), Molnár Ferenc (Băieții de pe strada Pál), Móricz Zsigmond (Fii bun până la moarte), Kosztolányi Dezső (Zmeul de aur), Krúdy Gyula (Postalionul roșu) etc. Literatura română tradusă în limba maghiară are ca reprezentanți pe Panait Istrati (Pusztai bogáncsok) și Mihail Sebastian (Menedék).


Inaugurarea bibliotecii noastre din Târgu Mureș se va realiza într-un mod original, lansând concomitent volumul colectiv de publicistică literară a colegilor Marius Dobrin (Craiova), Silviu Măcrineanu (Constanța) și Erika Mărginean (Târgu Mureș).

Prezentarea acestui volum – al 26-lea din colecția Fehér Hollók/Corbii Albi – va avea un calendar itinerant, lansarea din Târgu Mureș fiind urmată în următoarele săptămâni de lansări în Oltenia și Dobrogea.

                                                              ***
Bună ziua, vă invităm în Biblioteca Româno-Maghiară Corbii Albi, care încurajează românii să citească literatură maghiară tradusă în română, și maghiarii să citească iteratură română tradusă în limba maghiară. Vă trimitem o carte prin poștă, care rămâne cadou din partea bibliotecii, în schimb cerem 20 de rânduri recenzie/relatare de cititor.Dacă sunteți de acord, așteptăm adresa Dvs. și genul literar mai apropiat Dumneavoastră. 

 
Sus