Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019


Călimară / Până ce la Sighetu Marmației își ia aripi noua filială, la Cluj apar cititori noi, din Bihor și Suceava

Până ce la Sighetu Marmației își ia aripi noua filială, la Cluj apar citiori noi, din Bihor și Suceava

Înființarea Filialei Bibliotecii Româno-Maghiare Corbii Albi la Sighetu Marmației s-a dovedit a fi o inițiativă nu numai originală dar și pragmatică, mai ales prin ideea de a înfrăți numele regretatului Ion J. Popescu cu filiala nou înființată.Inaugurarea s-a făcut într-un mod original, evenimentul fiind notat de presa română și maghiară locală așijderea. Ȋnsăși fenomenul dublei oglindiri – română și maghiară – însemnă deja un pas înainte în apropierea celor două națiuni prin cultură și dialog civilizat.

      

Până ce la Sighetu Marmației își ia aripi noua filială, la Cluj apar cititori noi, din Bihor și Suceava. Ultimii înscriși la Biblioteca Româno-Maghiară Corbii Albi din Cluj sunt Catrinar Mihai, sat Lisaura, jud. Suceava și Rica Tica din sat Borozel, jud.Bihor. 

   

Cărțile trimise cadou sunt: Contract de căsătorie (Gárdonyi Géza) și Sete de aer (Szilvási Lajos).

                                                                    ***
Bună ziua, vă invităm în Biblioteca Româno-Maghiară Corbii Albi, care încurajează românii să citească literatură maghiară tradusă în română, și maghiarii să citească iteratură română tradusă în limba maghiară. Vă trimitem o carte prin poștă, care rămâne cadou din partea bibliotecii, în schimb cerem 20 de rânduri recenzie/relatare de cititor.Dacă sunteți de acord, așteptăm adresa Dvs. și genul literar mai apropiat Dumneavoastră. 
Sus