Sâmbătă, 07 Decembrie 2019
Sâmbătă, 07 Decembrie 2019


Călimară / Biblioteca Româno-Maghiară – oferta săptămânii: aventură, insule, ape zbuciumate și dragoste…

Bună ziua, vă invităm în Biblioteca Româno-Maghiară Corbii Albi, care încurajează românii să citească literatură maghiară tradusă în română, și maghiarii să citească literatură română tradusă în limba maghiară. Vă trimitem o carte prin poștă, care rămâne cadou din partea bibliotecii, în schimb cerem 20 de rânduri recenzie/relatare de cititor. Dacă sunteți de acord, așteptăm adresa Dvs. și genul literar mai apropiat dumneavoastră.

(RO) Jókai Mór: Omul de aur. Este oare Insula Nimănui de pe Dunăre o sursă de dragoste curată? Poți să iubești așa de mult, încât corăbiile de pe bătrâna Dunăre să se scufunde? ”Bucuria pură și multumirea supremă vin din lucrurile simple, care, în pofida dilemelor morale pe care le generează, acaparează în sensul dominant calea de urmat, îmbrățișată fără regrete ulterioare deciziei și fără întoarcere (Horea Nistea).”

(HU) Radu Tudoran: Dagadó vitorlákkal. Minden hajóroncsnak titka van, van titkuk az embereknek is… “1881 júliusának 15.napja volt – s a Speranța dagadó vitorlákkal útnak indult”. Mintha Verne Gyulát olvasnánk: Duna, tenger, óceán és kaland. “Anton Lupan kezéből kihullott a lámpás, és dermedten nézte a tengert. A Speranța nem volt a helyén. Mintha elnyelte volna a tenger...”

Sus